Potraviny, které můžete jíst i po večerech, aniž byste přibrali

Váš kručící žaludek odmítá pochopit, že držíte dietu, proto se snažíte odolat nejrůznějším lákadlům? Smlsnout si v klidu můžete na popcornu, lilku nebo zelí. Uspokojíte tak své chuťové buňky a ještě uděláte něco pro zdraví!

Diet, jejichž dodržování slibuje úbytek nadbytečných kil, existuje nespočet. Zatímco některé jsou založené na vyšší spotřebě bílkovin, jiné staví na krevní skupině daného jedince, konzumaci zeleninových šťáv nebo středomořské stravě. Všechny ale mají jedno společné. Podle nich by člověk, který chce zhubnout, neměl jíst vůbec nic zhruba po sedmé hodině večerní. Musí tomu být ale skutečně tak? Kdepak. Existují potraviny, které si můžete dopřávat naprosto bez výčitek i v pozdním čase. Co třeba tyhle?

Popcorn, ideální dobrota k televizi

Možná to zní neuvěřitelně, ale popcorn je dietní potravinou, o jaké se vám ani nesnilo. Samozřejmě nesmí být oslazený ani osolený, to je pak docela jiná písnička. Když si z obchodu ale přinesete sáček s pukancovou kukuřicí a při její přípravě se vzdáte jakýchkoli přísad, váhová rizika tu nehrozí. Američtí vědci z pensylvánské University of Scranton na základě své studie dokonce tvrdí, že kukuřičná zrna obsahují o poznání více antioxidantů než většina druhů ovoce.

Lilek? Tím není třeba šetřit

Lilek jakožto zelenina typického tvaru je dalším bezpečným sortimentem. Má totiž pověst prostředku, který hubnutí naopak podporuje. Zároveň pročišťuje ledviny, posiluje obranyschopnost a zlepšuje funkce kardiovaskulárního systému. Nelze opomenout, že uklidňuje také nervovou soustavu, zatímco báječně hydratuje. A obojí se v boji s nadváhou zatraceně hodí!

Zelí, chutný léčitel

Navzdory tomu, jak je zelí opomíjeno, má hodně zajímavé vlastnosti. Vždyť na cysty, nemocné klouby a povrchové rány jeho listy předepisoval i sám slavný lékař Hippokrates! Z téhle křupavé parády načerpáte organické kyseliny, aminokyseliny, bílkoviny i betakaroten. Také všechny vitaminy a minerály, na které si jen vzpomenete. A největší plus? Na 100 gramů zelí připadá jen nějakých 25 kalorií!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat