Třešně regenerují svým složením svaly po cvičení

Přehnali jste to v posilovně a teď doslova trpíte? Spásu naleznete v třešních, jejichž složení jde ruku v ruce s regenerací a hojením. Zároveň omladí pokožku, pročistí tělo a dohlédne na správné funkce štítné žlázy.

Ať už se snažíte zapracovat na své postavě nebo sportujete čistě pro radost, čas od času vás po náročnějším tréninku mohou potrápit bolavé svaly. Říkáte si, že na ně pomůže jen klidový režim? To není tak úplně pravda. Dejte si třešně a budete zase jako rybička!

Záchranné lano od matky přírody

Poznatky jisté studie publikované v magazínu Medicine & Science in Sports & Exercise sdělují, že třešně díky vysokému podílu antioxidantů urychlují regeneraci, tlumí bolesti a snižují záněty, proto jsou hojivým balzámem pro namožené svaly. Není tohle lék, který hledáte? Měli byste vědět, že kromě úlevy vám zmíněná sladkost nabízí i jiná zajímavá pozitiva. Takhle nějak vypadá spojení příjemného s užitečným, přátelé!

Když jídlo dělá zázraky

O šťavnatém ovoci, jež náleží do kategorie peckovin, se ve vědecké profesi říká, že má srovnatelné účinky s léky, které se běžně předepisují na arteriální hypertenzi. Tím přináší prospěch celému kardiovaskulárnímu systému, přičemž zabraňuje jeho poškození. V téhle kulaté medicíně naleznete i poměrně dost vlákniny. Ta detoxikuje organismus, prodlužuje pocit sytosti a omezuje pravděpodobnost rakoviny tlustého střeva.

Kosmetika proti vráskám

Dle odborné literatury třešně také ochraňují vaziva před škodlivými enzymy, zmírňují projevy revmatismu, odstraňují zácpu a pozitivně působí na štítnou žlázu. Se stejným nasazením zlepšují jaterní a ledvinové funkce, čistí krev a zpomalují tvorbu vrásek. A to jsou pádné důvody k jejich pravidelné konzumaci, a to nejen po cvičení. Když už jsme u toho, v jaké formě si na nich pochutnáte? Ono takové třešňové smoothie vůbec nezní špatně…

Minimum úsilí, maximum účinků

Zpracujte v mixéru šálek třešní, nízkotučný jogurt a trochu odstředěného mléka. Chcete-li, můžete přidat i ananas, chia semínka, banán, datle, fíky nebo třeba mátu. Fantazii se přece meze nikdy nekladou! Tak či tak, výsledek jistě bude stát za to.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat