Rychlost běhu přizpůsobte vytyčenému cíli

Jestli běhat raději rychle nebo pomalu, samozřejmě záleží na okolnostech… Ale víte, jak běhat při joggingu, abyste z tréninku získali opravdu maximum?

Pravidelný pohyb je nejenom velmi zdravý a našemu tělu prospěšný, ale navíc nás udržuje fyzicky ve formě a duševně fit. Chodit běhat přitom patří k nejpřirozenějším sportovním činnostem. A nepotřebujete k tomu nic víc, než jen jeden pár dobrých bot. Běhat můžete navíc kdekoli, a tak existuje opravdu jen velmi málo výmluv, které lze použít, abyste trénink „zazdili“.

Tak tedy rychle nebo pomalu?

Ale jak běhat, aby to mělo co největší účinek? Abychom trénovali co možná nejzdravěji a nejefektivněji? Krátce a rychle nebo raději pomalu, ale dál? To závisí především na tom, čeho chcete dosáhnout. Pokud trénujete na maraton, pak se dlouhým tréninkovým trasám těžko budete moci vyhnout. Kdo se ale chce dostat do formy, být a zůstat fit, měl by raději běhat rychle na krátké vzdálenosti. Protože když budete rychlí vy, zrychlí se i vaše látková výměna, spalování tuků a koordinace těla a kýžených výsledků patrných na vaší postavě dosáhnete rychleji než u pomalého běhu.

Při větší námaze i větší odpočinek

Sportovní lékaři ale zdůrazňují také to, že mezi těmito rychlými fázemi běhu potřebuje naše tělo čas na odpočinek. Jinak nám mohou hrozit zranění a zdravotní komplikace. Jestli tedy máte běhat raději rychle nebo pomalu, závisí i na vašem tréninkovém plánu. Pokud chodíte běhat denně, měli byste svoje tempo měnit a jeden den běhat rychle a druhý zase pomalu. Pokud si nezavazujete tkaničky na svých běžeckých botách příliš často, tedy například jenom každé dva až tři dny, tělo si v neaktivních dnech odpočinek a vy tak můžete klidně běhat rychleji. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat