Nenechte premenstruační syndrom ovládat váš život

Menstruace je sama o sobě někdy dost nepříjemná. Ani to, co jí předchází, ale není žádná hitparáda! Vyzrajte nad PMS konzumací zázvoru a lněných semínek. Hodně pomůže i fyzická aktivita v mírném tempu.

Premenstruační syndrom je spojen s celou řadou příznaků, jak je například nadýmání, zadržování vody, bolest hlavy, citlivost prsou, výkyvy nálad, akné nebo zácpa. Z lékařských statistik vyplývá, že jím trpí přibližně 65 procent žen, přičemž u 10 procent z nich je jeho průběh tak závažný, že výrazně narušuje chod běžného života.

Za vším (ne)hledej jen hormony

Navzdory tomu, že nejčastěji zmiňovaným spouštěčem PMS bývají hormonální změny, se na jeho vzniku může podílet více faktorů. Třeba nevhodná strava, konzumace alkoholu, dlouhodobý stres, vyšší index tělesné hmotnosti, dědičné dispozice nebo všudypřítomné toxiny. Ať už ale převažuje cokoli, toto ryze dámské prokletí jde podle odborníků přece jenom zmírnit, a to hned několika způsoby. Který vyzkoušíte jako první?

Nedocenitelný zázvor

Zázvor není jen vynikajícím přírodním lékem na nachlazení a potíže s trávením. Uplatní se totiž i ve chvíli, kdy udeří PMS. Tedy alespoň takhle se to píše v magazínu International Scholarly Research Notices, v němž jsou publikovány závěry jisté americké studie. Z nich se také dozvídáme, že toto koření zpravidelňuje menstruaci a tlumí migrény, proto je vhodné pít zázvorový čaj týden před začátkem cyklu.

Lněná semínka 

Lněná semínka jsou báječným zdrojem omega-3 mastných kyselin, o kterých je známo, že snižují citlivost ňader a úzkosti, přičemž upravují problematické trávení. Také obsahují lignany, což jsou látky, jež blokují přebytek estrogenu. I tudy tedy vede cesta, jak se vymanit z premenstruačního syndromu! Dejte si lžíci těchto semínek dvakrát denně, můžete si je klidně přidat do jogurtu, salátu, smoothies nebo ovesných vloček.

Staré dobré cvičení 

Experti se přiklání k názoru, že i fyzická aktivita svede divy, protože podstatně vylepší náladu, podpoří metabolismus, zvýší šance na úspěšné hubnutí a ustálí hormonální hladiny. Prý stačí půlhodinka denně v mírném tempu. A na to si čas ve svém programu jistě najdete, nebo ne?






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat