Nekažte si víkend myšlenkami na pondělní práci

Znáte ty malé nepříjemné a vlezlé myšlenky, které připomínají, že nic netrvá věčně a dokážou zkazit půlku víkendu? Máme pro vás účinné způsoby, které pomohou zachránit pocit volnosti a lehkosti – alespoň do pondělního rána, než nám zase zazvoní budík…

Je nedělní odpoledne. Všechno je v nejlepším pořádku, sedíte na zahradě nebo v kavárně, popíjíte kávu, povídáte si s přáteli nebo si jen tak užíváte s partnerem. A pak najednou někdo řekne: „A zítra zase do práce.“ A ten nádherný bezstarostný nedělní pocit je pryč, hlavu pohltí myšlenky na pracovní týden a zbytek neděle už nebude ani trochu bezstarostný. Tak je nejvyšší čas vzít si neděli zpátky! Existuje hned několik způsobů, jak si užít víkend do poslední minuty.

Na další týden se připravte už v pátek

V pátek si vyšetřete hodinku času, abyste se připravili na nadcházející pracovní týden. Ukliďte si pracovní stůl a napište seznam úkolů. Když si poznamenáte konkrétní věci a třeba i jejich řešení, nebudete na ně muset myslet o víkendu a v pondělí začnete mnohem uvolněnější.

Vyřiďte nepříjemné povinnosti

Uklidit, nakoupit, vyprat, navštívit tetičku… Neděle by neměla být o povinnostech nebo věcech, na které nemáte náladu, protože pak se budete už v sobotu cítit tak, jako by bylo pondělí.

Plány na neděli nepřepalte

Nedělejte si žádné velké plány, jako by neděle byla pracovní den. Nechte se jen unášet náladou a momentálním rozpoložením. Snídejte dlouho, pak si třeba přečtěte knížku, zajděte si do kina na dobrý film nebo na zajímavou výstavu. Pokud si naplánujete akcí mnoho, budete mít pocit, že vám neděle utekla příliš rychle.

Vnímejte okolí

Udělejte si v hlavě místo a ostřete si smysly. Všimněte si, jak na procházce voní les. Jak tiché a přátelské je vaše město, když sedíte na balkoně. Jak výborně chutná ta čerstvá káva v kavárně. To všechno vám pomůže navodit si pocit klidu a pohody – a to i při vzpomínkách během pracovního týdne.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat