Sexy postava do plavek: Pomůže i jídlo. Nevěříte?

Čím nastartovat metabolismus, aby byl náš závod s časem o dokonalou postavu do plavek úspěšný? Poradíme vám!

Vyvážená a promyšlená strava je samozřejmě základem. Ale jaké pochoutky byste do ní měla určitě zařadit?

Červené papriky/kapie

Nejenže jsou plné antioxidantů (tak například vitaminu C nebo beta karotenu), ale navíc se ukazuje, že dokážou stimulovat naše zažívání a posílit metabolismus! Ideální kombinace, když potřebujete na pláži zazářit.

Máta

Tahle bylinka je svými pozitivními účinky na zažívání známá už léta – zklidňuje jej, podporuje metabolismus, a navíc předchází nadýmání. A nikdo nestojí o nafouklé bříško, když se má převléknout do bikin…

Listová zelenina

Především ta zelená (tedy nejrůznější saláty, špenát, ale také třeba kapusta) patří mezi tzv. super potraviny. Obsahují totiž spoustu užitečných živin – mimo jiné vitaminy A nebo C, minerály železo či vápník. A také jsou skvělým, snadno stravitelným zdrojem vlákniny, která našemu zažívání dělá moc dobře. Kromě toho je můžeme do našeho jídelníčku „propašovat“ na 100 různých, ale hlavně chutných způsobů!

Losos

Jeden z nejuniverzálnějších a nejkvalitnějších zdrojů proteinů pro ty, kdo se snaží zhubnout. Nejenže není losos tak kalorický jako jiné druhy ryb, ale obsahuje vysoký podíl zdraví prospěšných omega-3 mastných kyselin.

Quinoa

U nás stále trochu neznámá obilnina původně z Jižní Ameriky obsahuje devět esenciálních mastných kyselin a ještě k tomu dvakrát více vlákniny než ostatní obilniny. Aby toho nebylo málo, je plná železa a hořčíku. Málokterá plodina je tak výborným zdrojem sacharidů pro někoho, kdo touží po štíhlé postavě!

Oříšky

Nepražené a nesolené oříšky, jako například kešu, vlašské nebo mandle, obsahují spoustu „hodných“ tuků a také antioxidantů, jež pomáhají předcházet kardiovaskulárním onemocněním. Kromě toho dokážou zasytit, takže jsou skvělou alternativou ke svačině (jen pozor na velikost porce, přece jen jsou dost kalorické). Na rozdíl od pražených a solených ořechů u těch v „přirozeném“ provedení nehrozí nebezpečí nafouklého břicha.

Vajíčka

Vajíčko k snídani je skvělou alternativou pro lidi snažící se zhubnout, protože obsahuje aminokyseliny, jež nám pomáhají zůstat déle zasycení, a tak díky nim nemáme brzy hlad. Krmě toho jsou vajíčka úžasným zdrojem velmi kvalitních bílkovin, které pomáhají při tvorbě svalů a tím i tvarování naší postavy.

Koření

Koření typu zázvor, kurkuma nebo chilli umějí nastartovat metabolismus a zažívání téměř zázračně. Takže si pěkně okořeňte jídlo i život!
TIP Bety: Chcete poradit, jak začít hubnout? Nevíte, jak si správně sestavit zdravý jídelníček? Poraďte se zdarma s naší výživovou poradkyní Gabrielou Knosovou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat