Ženy podvádějí líbáním se stejnou ochotou jako mužské polovičky

21.08.2023 | Vztahy

Muži podvádějí své partnerky častěji než ženy své partnery, to je známá věc. Ale mladé ženy jsou v líbání s jinými muži za zády stého partnera stejně nevěrné jako stejně staří mužové. Mladí lidé také mnohem častěji nepovažují za nevěru sexuální aktivity, které nezahrnují přímo soulož.

Nevěrnými partnery jsou častěji lidé impulzivní, kteří jednají spontánně a mají velké problémy se ovládat. Velmi často se také nevěry dopouštějí lidé, kteří byli silně promiskuitní. I když se rozhodnou žít v monogamním vztahu, častěji to nevydrží a mají zálety.

„Jedinci, kteří měli sex s větším počtem osob před svým vztahem, uvádějí častěji nevěru, a především nevěru líbáním,“ tvrdí autoři z University of Queensland v Brisbane.

Ve věkové skupině sedmnáct až pětadvacet let se přitom líbá s nepartnerem za zády partnera stejně tolik žen jako mužů. Muži ale častěji než ženy při nevěře provozují přímo soulož.

Jedním z častých důvodů nevěry je také odpoutání se od partnera a nespokojenost ve vztahu.

Nevěra na síti?

Moderní technologie také vnesly do tématu vztahy či nevěra nový rozměr. Dříve musel člověk partnera nachytat v posteli s někým jiným. Dnes stačí zhlédnout na internetu jeho laškování s jiným mužem či ženou.

Mikronevěrou je některými psychology označováno třeba procházení profilů bývalých partnerů na sociálních sítích. Posílání milostných emotikonů – srdíček, pusinek a medvídků – jiným lidem než partnerům či ukládání si kontaktů sexuálně přitažlivých kamarádů a kamarádek pod falešnými jmény.

Ačkoli tohle chování nemusí vést k přímé fyzické nevěře, eroduje důvěru mezi partnery a podněcuje k žárlivosti a nejistotě.

„Může to být dokonce něco tak jednoduchého jako opakované označování příspěvků na Instagramu jako to se mi líbí nebo komentování příspěvků na Facebooku… Utajování či skrývání komunikace je často – ale ne vždy – znakem mikronevěry,“ vysvětluje doktor Martin Graff z University of South Wales.

Zdroj: www.businessinsider.com/half-of-men-dont-count-kissing-as-cheating-2018-11, www.healthtestingcenters.com/research-guides/admitting-cheating/, názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat