10 tipů na zdravé snídaně, které vám pomohou nastartovat

Dobře složená snídaně vám pomůže získat energii a omezit hlad. Díky vyváženému jídlu udržíte správnou hladinu energie do příštího jídla nebo svačiny. Pojďte se tedy s námi podívat, jak vám může snídaně změnit život a také na 10 snídaní, které vás zasytí až do oběda.

Zdravá snídaně je základ zdravého stravování po celý den. Správné jídlo po ránu vám dodá energii, kterou potřebujete k fungování na celé dopoledne. Navíc dokonce snižuje pravděpodobnost, že dostanete chuť na nezdravá a sladká jídla.

Co dokáže dobrá snídaně?

Potraviny, které snídáte, mohou ovlivnit, jak se cítíte během celého dopoledne. Dobrá snídaně pro vás může udělat několik věcí.

Vyvážená snídaně vám poskytne dostatek živin na celé dopoledne. Potraviny s bílkovinami zaženou hlad a potraviny s vysokým obsahem vlákniny vám dají pocit sytosti.

Dodá vašemu tělu a mozku energii. Ráno je vaše tělo téměř bez energie. Když si dáte ke snídani správné jídlo, dodáte svalům a mozku palivo, které potřebují pro optimální výkon.

Zabrání výkyvům cukru v krvi a sníží chuť k jídlu. Vyvážené jídlo, které obsahuje jak bílkoviny, tak zdravé sacharidy, dodá tělu energii a pomáhá předcházet divokým výkyvům glukózy v krvi, které vyvolávají chuť na sladkosti nebo jiná nezdravá jídla. (To platí, pokud nemáte žádné zdravotní problémy týkající se schopnosti vašeho těla regulovat hladinu cukru v krvi.)

Pomůže vám lépe si vybírat jídlo po celý den. Lidé, kteří vynechávají snídani, často zažívají chuť na sladkosti a tučná jídla, které mohou přetrvávat po celý den. Když se nasnídáte, touha po sladkostech dramaticky klesne. Pokud je snídaně bohatá na bílkoviny sníží se i chuť na slaná a mastná jídla. Vyvážené jídlo po ránu tedy pomáhá snížit chuť na nezdravé potraviny později během dne, a tím vás nasměruje ke zdravějším rozhodnutím.

Zajistí dostatek bílkovin pro růst svalů. Dostatek bílkovin v dopoledních hodinách nejen pomáhá uspokojit hlad, ale také pomáhá udržovat zdraví svalů. Mnoho lidí má tendenci dávat si při snídani trochu bílkovin, o něco více při obědě a mnohem větší porci při večeři. Toto je vzorec, však neposkytuje nejlepší podmínky pro stavbu a opravu svalové tkáně. Syntéza svalových bílkovin se může zlepšit, pokud je příjem bílkovin rovnoměrně distribuován po celý den.

10 tipů na zdravé snídaně

Vyvážená snídaně by vám měla poskytnout slušné množství bílkovin (20–30 gramů). Taková porce zažene hlad a podporuje zdraví svalů a spolu s některými zdravými sacharidy vám poskytne trvalou energii a vlákninu. Sacharidy představují nějaké ovoce nebo zeleninu. Pokud to váš dietní plán umožňuje, přidejte také celá zrna.

Pomocí těchto jednoduchých pokynů lze snadno sestavit zdravou a vyváženou snídani.

  1. V mikrovlnné troubě uvařený čerstvý nebo zmrazený špenát, míchaná vejce nebo vaječné bílky, octet balsamico, čerstvé ovoce.
  2. Proteinový koktejl vyrobený z proteinového prášku, nízkotučného mléka nebo sojového mléka a ovoce.
  3. Obyčejný nízkotučný jogurt nebo tvaroh s čerstvým ovocem a skořicí, nebo nakrájenou syrovou zeleninu a čerstvý černý pepř.
  4. Ovesné vločky povařené s mlékem nebo sojovým mlékem; po vaření přimíchejte proteinový prášek a ovoce.
  5. Teplé kukuřičné tortilly s černými fazolemi; posypka s nastrouhaným nízkotučným sýrem a salsou; čerstvé ovoce.
  6. Celozrnný toast potřený avokádem, plátky krůtí šunky; čerstvé ovoce.
  7. Nakrájené tofu s olivovým olejem s čerstvou zeleninou a bylinkami; čerstvé ovoce.
  8. Celozrnné sušenky namazané sýrem ricotta s plátky ovoce.
  9. Plátek lososa na opečeném celozrnném toastovém chlebu; čerstvé ovoce.
  10. Celá zrna, bílkoviny a zelenina.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat