Jenom pohyb obézním dětem zhubnout nepomůže

Obezita u dětí předškolního věku je závažným problémem. Podle odborníků totiž pouze cvičení a pohyb při hubnutí nepomáhají. Přesto je fyzická námaha důležitá, neboť vytváří základ zdravého životního stylu.

Skotští experti z Glasgow sledovali několik stovek dětí předškolního věku s průměrným stářím 4,2 roku. U obézních jedinců sledovali vliv zvýšené fyzické zátěže a pohybu na hubnutí a dosažení správného BMI, tedy indexu tělesné hmotnosti. Ani častější cvičení a vyšší zátěž neměly na redukci obezity výrazný vliv. U dětí však pomáhá pohyb navodit dobrý psychický pocit a odvahu.

Skotové tvrdí, že u malých dětí je nejdůležitější výživa. Skladba jídelníčku ovlivňuje obezitu v raném věku významněji než míra pohybu. S prevencí nadváhy musejí začít rodiče, lékaři a pracovníci v mateřských školách.
TIP Bety: Potřebujete poradit, jaké potraviny jsou vhodné pro vaše děti? Zeptejte se ZDARMA naší dietoložky Lenky v její on-line poradně!
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat