Zpomalte stárnutí v 5 krocích. Dejte stop vráskám i ochablé pleti

Ať o sebe pečujete jakkoli, určitě víte, že pouhé používání hydratačního, výživného či anti-age krému nestačí. Chcete-li uchovat pleť co nejdéle v co nejlepší kondici, neobejdete se bez dalších kroků.

1. Ochrana před sluncem

Sluneční paprsky nám dodávají energii, zlepšují náladu, podílejí se na tvorbě vitaminu D, ale také jsou hlavní příčinou stárnutí pleti. A co víc, jsou velmi zákeřné. Proto je nutné používat kosmetiku s UV filtry nepřetržitě. Jak při opalování (tomu byste se ale raději měla vyhnout), tak při procházkách městem, v zimě na horách, a dokonce i když se slunce schovává za mraky. A pokud chcete dobře vypadat, nahraďte opalování v soláriu samoopalovacím krémem. A to hned!

2. Každodenní péče

Nezapomínejte na pravidelné čištění a odličování pleti, používejte vhodnou kosmetiku – její výběr podřiďte typu pleti a svému věku. Kosmetické výrobky pleť hydratují, vyživují, zjemňují, a navíc obsahují složky, které pleť zklidňují a chrání a dodají pleti antioxidanty. Do péče zařaďte také jemný peeling a aplikaci masky, a to bez ohledu na typ vaší pleti. I suchá pleť potřebuje jemný peeling, který napomůže obnově buněk a odstraní ty odumřelé.

3. Buďte aktivní 

Všichni víme, jak důležitý je pohyb a správná strava pro celkové zdraví organizmu, pohyb má však pozitivní vliv i na zdraví a krásu pleti. Pravidelný pohyb okamžitě zlepšuje stav pleti, neboť zrychluje krevní oběh, přivádí na povrch čerstvě okysličenou krev, a tak pleť vypadá růžovější, pevnější a mladší. A co víc, pohyb přináší dlouhodobý efekt. Podle amerického dermatologa dr. Nicholase Perricona jsou správná strava a pohyb nezbytnými pomocníky v boji proti stárnutí pleti. Tvrdí, že cvičení posiluje a zlepšuje naši pleť stejně jako naše kosti a svaly. Je to samozřejmě náročnější než se natřít pleťovým krémem, ale pokud zkombinujete ty správné přípravky s pohybem, budete rázem o několik let mladší.

4. Dostatek spánku

I spánek je pro krásu velmi důležitý. Ostatně to určitě znáte, když pracujete do noci nebo flámujete a jste nevyspalá a unavená, pak se to projeví i na vaší pleti – objeví se kruhy pod očima, pleť je šedá a povadlá. Během noci regeneruje nejen vaše tělo, ale i pokožka, získává novou energii, a navíc dokáže maximálně využít pečující složky z kosmetiky, kterou používáte.

5. Správná životospráva a hodně tekutin

Na krásu a zdraví pleti má vliv i to, co jíte a jak moc pijete. Krásu z velké míry ovlivníte i zevnitř. Do jídelníčku zařaďte stravu s vyváženým obsahem bílkovin, sacharidů a tuků a hlavně ovoce a zeleniny. Obsahují velkou porci antioxidantů. Na stůl si postavte džbán plný vody, aby byla hned po ruce. Ale nemusíte pít jen čistou vodu, přidejte citronovou šťávu, plátek pomeranče, smíchejte vodu se 100% džusem. Nebo si připravte ovocný, zelený či bylinkový čaj. Hlavně stále upíjejte. Dostatkem tekutin podpoříte správnou látkovou výměnu, dobrou funkci ledvin, odstraňování odpadních látek i tělesnou a duševní svěžest. A co víc, bojujete tak proti vráskám i kruhům pod očima. Pokud chcete pleť skutečně zachránit, odepřete si cigarety a alkohol ve větším množství, snažte se dostatečně odpočívat a zmírnit stres. Kouření způsobuje zúžení krevních cév, proudění krve se zpomaluje a kožní buňky jsou nedostatečně okysličovány. Stres zvyšuje množství volných radikálů, dochází k oslabení cévních stěn, zúžení cév a zpomalení mikrocirkulace. Stres tak negativně ovlivňuje nejen celý organismus, ale i pleť.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat