Vlasové S.O.S.: Věnujte v létě své hřívě dostatečnou pozornost!

Slunce, slaná mořská či bazénová chlorovaná voda, suchý horký vzduch… Tím vším naše vlasy v létě trpí. Zatímco my si užíváme letních radovánek, naše vlasy neprožívají nejpříjemnější období. Jak jim léto co nejvíce ulehčit?

1. Správné mytí

Nemyjte si vlasy v létě každý den, tedy pokud to není opravdu nutné. Šampony totiž dokáží vlasy vysušit. Zkuste je používat obden, ostatní dny na vlasy naneste jen kondicionér. Jestliže vás trápí mastné vlasy, zkuste někdy vyměnit klasický šampon za suchý.

2. Vhodná péče

Už jsme nakousli, že je třeba dopřávat vlasům péči v podobě kondicionéru. Používejte jej pravidelně. A nezapomínejte na nejrůznější masky, které sluncem a solí (chlorem) trápeným vlasům dodají potřebné živiny. Vlasy splachujte vlažnou, ne horkou vodou.

3. Pomoc z přírody

Že si příliš nepotrpíte na průmyslově vyráběné masky určené k péči o vlasy? Pak můžete sáhnout po nějaké podomácku vyrobené.  (Čtěte také: Chraňte své vlasy před sluncem. Udělejte si domácí masku a Přírodní pomoc pro vaše vlasy: Stačí otevřít ledničku!) Existuje jich celá řada, proto volte podle typu vašich vlasů. Univerzálními a vyživujícími pomocníky jsou ale i jen med a olivový olej.

4. V hlavní roli nůžky

Nebojte, nebudeme vás přesvědčovat, abyste se na léto vzdala své dlouhé hřívy. Jen pamatujte na zastřižení konečků! Ty se totiž mohou začít třepit, vlasy pak budou náchylnější k poškození, začnu se lámat… Raději tomu předejděte a dopřejte vlasům „zástřih“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat