Proč je sex v těhotenství tak skvělý

19.04.2011 | Sex a vztahy

Pryč jsou doby, kdy platilo, že je-li žena těhotná, musí na milování zapomenout. Pokud nemá žádné zdravotní komplikace, může se sexu klidně věnovat jako dřív. Vlastně ne tak úplně jako dřív – v některých aspektech je sex v těhotenství mnohem lepší!

Samozřejmě, že těhotenství – hlavně v průběhu prvního trimestru – může u ženy chuť na milování snížit natolik, že o něm nebude chtít ani slyšet, natož se mu věnovat. Je to logické, všechny ty hormonální změny, s nimiž se musí její tělo rychle vyrovnat, v kombinaci s ranními nevolnostmi dokážou pořádně znepříjemnit život.

Ale s příchodem druhého trimestru se situace u většiny žen mění – některé dokonce popisují svůj sexuální apetit jako neustále přítomný a nekonečný. Zkrátka mají pocit, že nikdy nebudou mít dost.

Co všechno je na sexu během těhotenství tak jiné?

1.    Flexibilita

Možná jste nikdy nebyla příliš sportovní typ a dotknout se v předklonu dlaněmi podlahy byl pro vás úkon z oblasti sci-fi. Ale teď, co jste těhotná, přichází radikální zlepšení! Do krve se vám – společně s celou řadou dalších – vyplavuje i hormon, odpovědný za větší flexibilitu vašeho těla. Jeho úlohou je samozřejmě usnadnit vám porod, ale proč situace nevyužít k nějakým zajímavým polohám, které jste si v sexu nemohla dopřát jednoduše proto, že pro vás byly fyzicky příliš náročné?

2.    Tělo jako neprozkoumaná krajina

Že dochází v těhotenství k fyzickým změnám na vašem těle, není žádná novinka. Jenže by bylo příliš jednoduché tyto změny zredukovat pouze na rostoucí bříško! Dochází i k dalším proměnám, které z vašeho těla činí hodně sexy „objekt“. Jednak se vám zvětšují prsa a stávají se mnohem citlivějšími, jednak se malinko zaoblují i boky a vy tak získáváte sexy křivky. Takové tělo je snem většiny mužů a zdrojem mnoha potěšení pro ženy. A to už vůbec nemluvíme o tom, jakými změnami procházejí vaše nejintimnější místa – mimo jiné se také stávají supercitlivými, což vám může přinést celou řadu velmi (opravdu velmi) uspokojivých zážitků… (Čtěte také: Tak trochu jiný orgasmus. Mužský bod G)

3.    Trocha fantazie

Se zvětšujícím se bříškem budete muset s partnerem hledat nové, mnohdy nevyzkoušené polohy. S výše zmíněnou novou flexibilitou se nemusíte ničeho obávat. Takže zapojte fantazii a užívejte si, vždyť i samotné hledání „příhodné“ polohy může být hodně vzrušující.

4.    Bez starostí

Pokoušeli jste se s partnerem měsíce, či dokonce roky o miminko a předtím jste se roky obávala, abyste nechtěně do „jiného stavu“ nepřišla? Obě polohy mohou být – alespoň podvědomě – v sexu rušivé. Myšlenky jako „dneska ovuluji, tak snad se to konečně povede“ nebo „doufám, že si dá pozor“, i když zasunuté až na dno našeho mozku, mohou způsobit, že si milování neužíváme celým srdcem. Když už jste jednou těhotná, můžete (vlastně i musíte) je s klidem hodit za hlavu a pořádně si užívat!
TIP Bety: Máte partnera i milence? Nevíte, co dál? Máte se rozvést, nebo zůstat? Pomůžeme se v této těžké situaci zorientovat a najít ztracenou sebedůvěru speciál Podvedená.cz

5.    Pro jistotu

Máte v těhotenství na sex opravdu chuť, ale přece jen ve vás hlodají pochybnosti o jeho bezpečnosti pro miminko? Zeptejte se svého lékaře. Nemusíte se kvůli takové otázce ostýchat, určitě nebudete první ani poslední, kdo mu takovou otázku položí…






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat