Dámy, brzdíte ho? Aneb ženy chtějí lásku, muži sex!

Blízkost druhé osoby, spoluúčast při placení nákladů na bydlení, vidina pravidelného sexu? Proč se vlastně vrháme do spárů trvalého partnerství? Jakou mají ženy a muži motivaci pro to, aby nežili sami? Pravda vás možná překvapí!

Samota už mě nebaví, usadím se,“ říká Marcela, šestadvacetiletá manažerka prodeje. Prý už nechce snídat i večeřet o samotě, touží zažívat hádky se sladkým usmiřováním, později dokonce založit rodinu. To, jaké má k uzavření partnerství důvody, je patrné – touží po lásce. U dnešních žen je to celkem normální, protože všechno ostatní si jsou většinou schopny zařídit samy, a to od placení účtů po orgasmus, vyvolaný nejnovějším typem vibrátoru s dvěma chvějícími se centry, pěti vibračními programy a podsvíceným ovládacím panelem.

Je tu ale jedna věc, která se jen tak lehce zařídit nedá: „Před třicítkou budu matkou. Musím. Nechci být posedlá kariérou až do smrti,“ svěřuje se Marcela se svými plány. Na první místo ale momentálně staví navázání perspektivního vztahu s perspektivním mužem svých snů. A to přesně takovým, jaký zapadá do kolonky: citlivý, vnímavý a pozorný.

Co pohlaví, to názor

S tím, že ženy touží po citu a lásce, souhlasí i nedávno zveřejněná americká studie, která je součástí vědeckého výzkumu zaměřeného na důvody, proč se člověk rozhodne žít v partnerství. Dámy prý chtějí mít po svém boku muže proto, že touží po vdavkách, ale pro muže je svazek synonymem pro pravidelný a lehce dostupný sex. Prý tak nejdřív zkoušejí, jestli vztah stojí za námahu, čili vědomě podstupují něco jako „zkušební dobu“.

Muže baví déle si užívat bez závazků

Profesorka Penelope Huang, jedna z autorek studie, pro britský deník Daily Mail uvedla: „Na představu, že spolužití umožňuje víc příležitostí na sex v porovnání s randěním, klade v naší studii důraz o mnoho víc mužů než žen. Muži však oproti ženám spolužití o mnoho méně spojují s manželstvím.“
Navíc neradi přichází o své současné či bývalé milenky. „Někteří muži vyjádřili lítost nad ztrátou dalších sexuálních příležitostí s jinými ženami. Muži i ženy však mohou vstupovat do partnerství s různými úrovněmi závazku. Žena může chtít manželství, a muž si může chtít jen pronajmout jednu z nás,“ dál uvedla profesorka, podle které konkrétně ženy vnímají vztah tak, že se schyluje ke svatbě a jednoznačně k manželství. Je to tak dobře?

Dámy, brzdíte ho?

Vědci z univerzity v San Francisku se rozhodli, že díky dvěma stovkám mužů a žen ve věku 25 až 30 let, odpoví na otázku, proč spolu dva lidé žijí, a jaká to má negativa. Ženy uvedly lásku jako důvod spolužití s protějškem až třikrát častěji než muži. Ale když šlo o sex, byli ve střehu zase pánové. Preferovali ho totiž jako důvod až čtyřikrát častěji než ženy (jak nečekané).

Mezi největší nevýhody života ve společné domácnosti zařadily ženské účastnice výzkumu fakt, že spolužití není tak legitimní jako manželství, čili, že je hrozně snadné, sbalit si tašku a bez diskuze odejít z domova. Muži zase vyjádřili strach z toho, že kvůli navázání nového vztahu skončí jejich svoboda a oni přijdou o výhody samostatného rozhodování.

Sundejte si růžové brýle

Pauline Rennie-Peyton, psycholožka se specializací na partnerské vztahy, tvrdí, že život s někým nemusí být nevyhnutelně závazkem. „Jestli si žena myslí, že je to odrazový můstek k manželství, musí si o tom s partnerem promluvit.“ Takto se prý může vyhnout zklamání, když zjistí, že náš partner spolužití bere jen jako hru.

Všechny ale víme, že lásce se poručit nedá, a mnohdy beztak setrváváme v soužití, které, ač v to doufáme, k oltáři nevede.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat