Jak si užít milování? Šestero pro lepší sex

13.12.2011 | Sex a vztahy

Milování je aktivita sice velmi příjemná, ale pravdou je, že jsme při ní velmi zranitelní – fyzicky i emocionálně. Právě z tohoto důvodu si někteří z nás tak úplně nedokážou při sexu uvolnit, a tím si jej ani příliš neužijí.

Nejjednodušší radou je samozřejmě zahodit všechny obavy a pořádně se odvázat. Jenže to je rada z oblasti čisté teorie, která nic moc neřeší (je to, jako když dítěti, vystrašenému z tmavého pokoje, řeknete, aby se nebálo – prostě to nestačí).

Pokud nemáte nějaké hlubší zábrany, které byste měli řešit spíše s odborníkem (a na tom není nic špatného), zkuste některé z následujících tipů.

1.    Masturbujte

Ano, přesně tak. Poznejte dokonale svoje tělo, vyzkoušejte si, co mu dělá dobře a co naopak ne. To dokážete jen vy, ne váš partner či partnerka (zvláště máte-li určité zábrany objevovat tyto aspekty společně).

2.    Čas na nahotu

Řada lidí se necítí úplně dobře, pokud na sobě nemá ani kousek oblečení. Mají pocit, že něco je příliš velké, něco příliš malé atd. Ale na lidském těle v jeho základní podobě není vůbec nic špatného. Zkuste se zkrátka svléknout, postavit před zrcadlo a pořádně sebe sama prohlédnout. Určitě na sobě najdete i mnoho hezkého! Co na tom, jestli jste přibrali pár kilo nebo nemáte zrovna nejrovnější nohy pod sluncem – jistojistě máte i něco, co na vás partner nebo partnerka ocení. A vy byste měli také.

3.    Žádné odkládání

Samozřejmě, v dnešní době jsme všichni zaneprázdnění, ale milování patří k nejdůležitějším aspektům života! Tak na ně nezapomínejme. Nejenže je skvělou relaxací a odbourává stres (díky bohu za endorfiny), ale navíc nás sbližuje s partnerem.

4.    Dokonalost neexistuje

Nikdo při sexu nevypadá jako pornohvězda. Milování obvykle netrvá 90 minut jako váš oblíbený „lechtivý film“. Zkrátka se vykašlete na to, jestli předpisově vzdycháte nebo máte ten nejúchvatnější výraz obličeje a jen se soustřeďte na rozkoš.

5.    Nebojte se mluvit

Vzrušuje vás, když na vás partner/ka při milování mluví hrubými výrazy? Sníte tajně o milování v parku? Tak to svému protějšku řekněte! Sdílení sexuálních fantazií je pro vztah a milování velmi důležité.

6.    Trénujte

Některé věci je prostě třeba zkoušet víckrát, než se v nich staneme mistry. Milování není výjimkou – občas se prostě stane, že s partnerem hledáte souzvuk o něco déle. Na tom nic není. S každým „pokusem“ to bude lepší a lepší. A že ta nová pozice minule skončila tak trochu fiaskem? No a proč ji kvůli tomu hned škrtat „ze seznamu“?
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat