Jíte při chůzi? Vede to k tloustnutí!

Vědcům z anglického Surrey se podařilo zjistit, proč vede konzumace pokrmů k obezitě. Ačkoli tělo v tu chvíli přijímá potravu, mozek o nějaké konzumaci netuší. A tak má za chvíli pocit, že by měl něco dostat. Lidé pojídající za chůze či pohybu, kteří se na jídlo řádně nesoustředí, tak jedí mnohem více a tloustnou.

Z experimentální studie obezitologů z University of Surrey vyplývá, že lidé, kteří přijímají jídlo za chůze, nevnímají, že k nějaké konzumaci dochází. Jejich mozek to neregistruje a nutí je brzy přijímat další kalorie. Neplatí to však pro konzumaci při rozhovoru s přáteli či při sledování televize. Takže stále platí, že při stolování se smí mluvit.

Nejhorší vliv na přejídání má konzumace snídaně za chůze. Pokud člověk pozře první jídlo dne v pohybu, s velkou pravděpodobností bude mít do večera nutkání pořád jíst.

„Konzumace za chůze může strávníky nutit přejídat se později během dne. To může být tím, že chůze je mocná forma rozptýlení, která ruší naši schopnost zpracovat proces vlivu konzumace na náš hlad,“ tvrdí profesorka Jane Ogdenová z University of Surrey.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat