Spěte nahá: Pomáhá to spalovat tuky!

Nejen cvičit a pravidelně se pohybovat, ale také spát nahý je jednou ze zásadních rad, které pomáhají udržovat tělo v perfektní kondici a bez tuků. Podle vědců totiž spánek bez oblečení snižuje produkci kortizolu a naopak zvyšuje obsah hnědého tuku v těle. Ten se neukládá na břiše a v pase jako tuk bílý, je zdravější a zvyšuje metabolismus.

Bilance kortizolu a testosteronu je pro štíhlou postavu zásadní. Osoby, které tvoří hodně kortizolu, mají málo testosteronu. To proto, že oba hormony vznikají z pregnenolonu. Takže když se vyčerpá tato látka na syntézu kortizolu, nezbývá už na testosteron. Kortizol přitom snižuje tvorbu svalové hmoty a naopak zvyšuje ukládání tuků. Testosteron funguje přesně naopak.

Spaní jen ve vlastní kůži pomáhá tělu snižovat hladinu kortizolu a zvyšovat zásoby hnědého tuku, který omezuje ukládání bílého tuku v podkoží.

Když tvoříte příliš mnoho kortizolu, omezí se produkce testosteronu. To má důsledky pro tvorbu svalové hmoty a hůře se také spalují tuky,“ tvrdí americký trenér a odborník na fyziologii sportovců Charles R Poliquin.

Při spánku bez oblečení se také v těle tvoří hnědý tuk. Tělo se totiž musí zahřívat samo. „Hnědý tuk může produkovat třistakrát více tepla než jakýkoli jiný orgán, takže spálí také mnohem více energie. Takže nejlépe uděláte, když spíte nazí a snížíte maximálně teplotu v pokoji, v němž spíte. Produkce hnědého tuku se totiž zvýší,“ tvrdí profesor Michael Symonds z University of Nottingham.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36
281 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat