25 minut chůze každý den prodlouží život o 7 let!

Briskní chůze patří k tomu nejzdravějšímu mezi pohybovými aktivitami, jimž se člověk může denně věnovat. Navíc se jedná o pohyb bezpečný, který extrémně nenamáhá klouby a šlachy. Pětadvacet minut rychlé chůze denně prodlouží život až o sedm let. Zjistili to vědci z Londýna.

„Naše studie je vědecky velmi relevantní. Naznačuje, že když lidé cvičí pravidelně, můžou zpomalit výrazně proces stárnutí. Nikdy se nevyhneme tomu, že zcela zestárneme, ale můžeme oddálit čas, kdy se staneme starými. Můžeme vypadat mladší, když je nám sedmdesát a můžeme žít aktivně do devadesátky. Cvičení vám přikoupí tři až sedm let života. Je to antidepresivum, zlepšuje kognitivní funkce a máme teď už důkaz, že může zpomalit nástup demence,“ tvrdí profesor kardiologie Sanjay Sharma z Londýna.

Pětadvacet minut rychlé chůze nebo pomalého běhu každý den prodlouží život až o sedm let. Tento pohyb je navíc bezpečný a nezatěžuje klouby a šlachy.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
13 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
219 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat