4 snídaně, které vám zajistí štíhlou postavu

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Dokonce i tehdy, když se snažíte shodit nějaké to kilo navíc. V takovém případě je dokonce životně důležitá. Správným složením potravin totiž pomůžete tělu spalovat lépe tuky a tím hubnout.

A které pochutiny se vyplatí do snídaně zařadit?

Skořice

Tohle úžasné koření dokáže regulovat hladinu krevního cukru, čímž nás chrání před vlčím hladem a pomáhá našemu tělu lépe pracovat s energií. Kromě toho je přirozeným sladidlem, takže skořicí s klidným srdcem můžete nahradit cukr. Tím snížíte příjem kalorií.

A jak – kromě oslazení nápoje – skořici využít? Třeba na ovesné kaši nebo cereáliích (ale pozor, ty bývají často vysoce kalorické, proto je vybírejte pečlivě) nebo v jogurtu.

Vejce

Jedno vajíčko natvrdo má v průměru pouhých 72 kalorií a 6 gramů bílkovin. A to velmi kvalitních bílkovin. A právě ty nám zaručí sytost po mnohem delší dobu než například sladká snídaně v podobě koláče či koblihy, které jsou navíc mnohem kaloričtější.

Dejte si třeba celozrnný vajíčkový sendvič (celozrnný chléb, trocha rozmačkaného avokáda namísto obligátního másla či margarínu a na plátky nakrájené vejce natvrdo). Do oběda nebudete mít hlad.

Ovoce

Pokud si nedovedete představit, že byste se po ránu obešli bez něčeho sladkého, pak vsaďte na ovoce. Skvěle nahradí cukr (navíc za méně kalorií), dodá potřebné živiny (a energii) a navíc zasytí díky vláknině.

Vmíchejte čerstvé ovoce například do jogurtu, ozdobte si s ním ovesnou kaši.

Zelený čaj

Vyměňte ranní kávu či černý čaj za čaj zelený! Je totiž při hubnutí prakticky nepřekonatelný. Dokáže nastartovat metabolismus a navíc si umí poradit se stresem. A právě stres je s přibíráním kilogramů silně spjatý. Předejděte tomu už ranním šálkem! Pokud ho navíc spojíte s vyváženou a zdravou snídaní, máte vyhráno!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat