Zhubnout bez jo-jo efektu? Jeden den v týdnu jezte, co máte rádi

Kdo chce změnit životní styl a trvale zhubnout, měl by být při plánování této změny realistický. A dopřát si jednou týdně tzv. volno, kdy sní cokoli, co má rád, a na dietu a cvičení zapomene. Jednak to nijak samotnou snahu zhubnout nezhatí, ale navíc to pomůže morálně při sebeovládání a pěstování vůle po zbytek týdne. Vědci z Portugalska a Nizozemska prokázali, že lidé dopřávající si hřešící den jednou v týdnu zhubnou víc a dlouhodobě.

V experimentálním výzkumu bylo prokázáno, že osoby, které drží dietu a v neděli jim je dovoleno jíst cokoli, vydrží na dietě trvale, zhubnou více a jsou se svým životem i změnou stylu bytí spokojenější než ti, kteří drží konstantně dietu a nedopřávají si žádné oblíbené dobroty.

Účinné diety jsou pro většinu lidí, kteří jsou obézní a mají nadváhu, příliš drastické. Změna jídelníčku je stresuje a většina z nich pak u nového systému stravování nevydrží. Hřešící neděle výrazně nenaruší novou dietu, ale naopak podstatně posílí vůli u diety vydržet.

„Naše objevy dokazují, že je důležité plánovat si hédonistické momenty ve snaze dosáhnout cíle a že je dobré občas hřešit. Někdy je dobré v dlouhodobém hledisku dočasně a krátkodobě hřešit,“ tvrdí doktor Marcel Zeelenberg Tilburské univerzity v Nizozemsku.






Celkem 17 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07
54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat