Může člověk pít alkohol a hubnout? Ano, ale...

Obecně dietologové při hubnutí doporučují zcela vysadit alkohol. To proto, že ho lidé konzumují v takové podobě a s takovými přidanými látkami, že přispívá k přibývání na váze. Navíc v opilosti roste pocit hladu a chuť na nezdravá jídla. Jenže i když člověk hubne, nemusí přestat pít úplně. Může si dopřát trochu alkoholu a ten mu dokonce pomůže spalovat tukové buňky.

Dobře to vysvětluje ve svém instruktážním minutovém videu magazín Esquire. Klip zveřejnil na YouTube a tam ho zhlédly miliony uživatelů. Podle autora je zásadní položit si otázku, co a jak člověk pije.

„Řada studií prokázala, že lze pít alkohol a hubnout. Etanol pomáhá odbourávat tukové buňky a zvyšuje citlivost tkání vůči inzulínu,“ tvrdí Esquire.

Skutečně, existují klinické výzkumy dokazující, že etanol pomáhá odbourávat tukové buňky a snižuje rezistenci buněk vůči inzulínu. Jenže! Při nadměrné konzumaci zvyšuje pocit hladu. Opilý člověk se pak cpe nezdravými pokrmy z rychlého občerstvení, zvýší příjem kalorií a ztloustne. Alkohol sám o sobě obsahuje totiž také energii. A ne zrovna málo. A zatímco malé množství alkoholu hladinu inzulinu ovlivňuje pozitivně, nadměrný příjem s ní naopak zamává nezdravě a zvyšuje riziko rozvoje diabetu typu 2.

Dalším problémem je to, jaký druh alkoholu člověk pije. Zcela zapomenout může na vše sladké, na koktejly, těžká piva, těžká a sladká vína či tvrdý alkohol s aditivy. Povolena je jen nejčistší vodka. Té ale může jen panáka denně a zapít čistou vodou.

Obecně platí pravidlo, aby alkohol pomáhal hubnout, musí ho být málo, musí být kvalitní a nesmí obsahovat žádná další aditiva – hlavně cukry. Takže při hubnutí a dietě je povoleno jen nejsušší bílé víno, suchý sekt či velmi lehké pivo nebo bílá pálenka. A denně smí takového alkoholu člověk vypít jen malé množství. U vína jednu až dvě deci, u piva třetinku až půllitr a u tvrdých kořalek jen panáka.






Celkem 14 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat