Největší prohřešky v posilovně. Čeho se vyvarovat?

Rozhodli jste se s počátkem nového roku zatočit se špíčky a povadlou postavou? Pak vám ve vaší snaze jistě pomůže návštěva posilovny (a ne jedna). Víte ale, jak se ve fitness centru chovat, respektive jakým zlozvykům se vyhnout?

Prohřešek č. 1: Pozdní příchod

Pokud jste se zapsali například na spinning, zumbu nebo třeba aerobic, dostavte se do fitness centra v určenou hodinu, kdy lekce začíná (respektive tak, abyste na hodinu nastoupili včas již převlečení a připravení). Příchod po začátku lekce je takové malé faux pas.

Prohřešek č. 2: Hlasité zvuky

Ano, posilování je namáhavé. Ale že by o tom, jak je ta činka těžká, musela vědět celá posilovna? To opravdu ne. Hlasové projevy se snažte omezit na minimum. Možná si hned zpočátku nakládáte až příliš, začněte pozvolna a přidávejte si. Pak nehrozí, že byste si museli pomáhat při posilování řevem…

Prohřešek č. 3: Pohozené náčiní

Činky a spol. vždy vracejte na místo určení. Nikdy nářadí nenechávejte jen tak volně ležet. Jednak tím znesnadňujete jeho použití pro ostatní, kteří ho nemohou najít, jednak hrozí, že někdo odhozenou činku přehlédne a způsobí si nepěkný úraz. A to si na svědomí chce vzít málokdo.

Prohřešek č. 4: Upocené náčiní

Po použití posilovacích pomůcek či přístrojů vše pečlivě otřete dezinfekčním prostředkem (je k dispozici v každé posilovně). Nikdo nechce cvičit na přístroji, který se ještě leskne potem předchozího uživatele. Tak na to pamatujte.

Prohřešek č. 5: Neodborné rady

Pokud nejste osobní trenér, nesnažte se ostatním lidem říkat, jak by měli cvičit. Jednak můžete poradit úplný nesmysl, jednak ne každému člověku vyhovuje a prospívá typ cvičení, jemuž se věnujete vy. Takovou nevyžádanou radou můžete druhému i ublížit!

Prohřešek č. 6: Hlasitá hudba

Většině z nás pomáhá při cvičení hudba, kterou si pouštíme do sluchátek. Ale pozor – ta je určena jen pro vás neměli by ji slyšet ostatní lidé, kteří cvičí v okruhu 3 metrů okolo vás. Nastavte hlasitost svého přehrávače tak, abyste nikoho nerušili.

Prohřešek č. 7: Sprcha bez bot

Společné sprchy vyžadují také jistou etiketu. Například byste se – pro bezpečí své i ostatních – neměli sprchovat ve společných sprchách naboso. Nikdy nevíte, co pěkného si můžete ze sprchy přinést na chodidlech (a některé infekce či plísně jsou velmi odolné). Ideální jsou pěnové či gumové žabky, které po sprše jednoduše sbalíte a necháte uschnout.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat