Opravdu zhubnete, když vynecháte večeře?

Hubnutí je mnohdy věda. Nejen v úsilí do něho vynaloženém, ale také v metodě, která účinně spaluje tukové zásoby a nikoli svalovou hmotu. Jedno je jisté, když chce člověk hubnout, musí kromě pravidelného pohybu také držet dietu. Podle vědců z Alabamy se skutečně osvědčuje vynechání večeře. Tělo pak hubne víc tukové polštáře a méně svalovou hmotu.

Ve studii Courtney Petersonové z University of Alabama pokusné osoby konzumovaly všechno jídlo od osmi ráno do dvou odpoledne. Večeři už nedostaly a musely vydržet do osmi ráno. Při tomto režimu nejenže hubnuly více tuků, ale také podléhaly záchvatům hladu méně než ti, kdo jedli stejné množství energie v období od osmi do osmi.

„Dává to smysl. Schopnost těla spalovat tuky dosahuje vrcholu po dvanácti hodinách půstu,“ tvrdí doktorka Courtney Petersonová s tím, že člověk, který od dvou odpoledne nejí, začne ve dvě ráno intenzivně spalovat tuky a děje se tak do osmé ráno.

Překvapující je ale především to, že lidé, kteří přestanou jíst ve dvě odpoledne, mají méně záchvatů hladu než ti, kteří jedí stejné množství potravy během celého dne od osmi do osmi.

Večeři nepříteli?

Že si nedovedete představit, že byste odpoledne a večer už vůbec nic nejedli? Pak alespoň zkuste večeřet velmi lehce. Čím lehčí večeři totiž člověk sní a čím dříve před usnutím si ji dopřeje, tím lépe pro jeho metabolismus, celkové zdraví a postavu. Vědci ze Surrey opět prokázali, že rčení „snídej sám, obědvej s přítelem a večeři nechej nepříteli“ platí a má biologické podklady prokazatelné vědecky.

Lehká večeře konzumovaná brzy večer pomáhá zhubnout a snižuje hladinu cukru i nezdravého cholesterolu v krvi,“ uvedli autoři z University of Surrey v rozhovoru pro BBC.

Naopak jedinci, kteří si dopřávají večeři těsně před odchodem do postele, mají vyšší hladinu krevního cukru a cholesterolu a také větší zásoby tuku na břiše. A je přitom jedno, jak velká ta večeře je.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat