Konzervanty v jídle nebo nedostatek spánku. To vše sabotuje vaši dietu

Počítáte kalorie, sportujete do úmoru, ale oblíbené džíny stále ještě nedokážete dopnout a ručička na vaší váze se prostě odmítá pohnout tím správným směrem? Pak za vašimi „neúspěchy“ mohou stát i úplné maličkosti, které si ani neuvědomujete.

Na jaké nenápadné sabotéry shazování přebytečných kilogramů bychom si měli dát obzvláště pozor?

„Umělá“ jídla

Ačkoli není od věci hlídat si během snah o zhubnutí příjem kalorií, samotné počítání ještě nemusí fungovat stoprocentně. Ono totiž záleží i na tom, co si nakládáte na talíř. Pokud ve vaší stravě přetrvávají průmyslově zpracované potraviny, polotovary a jídla plná nejrůznějších "aditiv", konzervantů a jiných chemikálií, máte cestu ke štíhlé postavě znevýhodněnou. O tom, že vaše zdraví vám také dvakrát nepoděkuje, ani nemluvě. Vsaďte především na čerstvé a kvalitní potraviny!

Nedostatek spánku

Potvrdila to řada studií – pokud svému tělu nedopřejete doporučované množství kvalitního spánku (7 až 8 hodin každý den, respektive každou noc), dochází ke zpomalení metabolismu, ale také k narušení hormonální rovnováhy. A to je nebezpečná kombinace. Zajistí totiž, že budete mít tendence se přejídat. A co víc, budete bojovat s chutěmi na nezdravé a vysoce kalorické potraviny. Že z těchto bojů s vlastním tělem nevyjdeme jako vítězové, není třeba připomínat. A s balením chipsů či čokolády se hubne přece jen hůř. Zvlášť když si vyčerpaný a pomalý metabolismus uloží každou kalorii navíc…

„Maskované“ kalorie

Snažíte se žít zdravě, jak jen můžete, a jíte saláty, pijete smoothie, dopřáváte si jogurty… Jenže pokud si nedáte pozor na to, co se v těchto a dalších "dietních" pokrmech skutečně skrývá, můžete své snaze o hubnutí spíše ublížit. Například kalorickou hodnotu salátu znásobíte nevhodným dresingem (především tím kupovaným, případně majonézovým apod.) nebo přemírou krutonků či oříšků, kupované smoothie může být plné cukru či jiných látek, které hubnutí rozhodně nepodporují, a váš oblíbený jogurt s 0 % tuku rozhodně není nízkokalorický. Zkrátka jakékoli kupované pokrmy, nad jejichž složením nemáte kontrolu, jsou vždy rizikové.

Příliš zdravého jídla

Je až s podivem, kolik lidí je stále přesvědčeno, že je-li něco zdravé, pak se toho může jíst, kolik chceme. To je ale nebezpečný omyl. Některé „superzdravé“ potraviny jsou totiž takovou malou kalorickou bombou, která vám sice dodá potřebné živiny, ale jako bonus také nějaké to kilo navíc (tedy pokud to s ní budete přehánět). Na co si dát pozor především? Například na sýry, některá masa, ale také na avokádo či ořechy. Rozhodně se jim nevyhýbejte, ale hlídejte si porce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat