Letní hubnutí. Zbavte se nadbytečných kilogramů

Ačkoli většina z nás má s hubnutím spojené spíše jarní měsíce (nejprve se snažíme plnit předsevzetí a poté hubneme do plavek), léto je pro shazování přebytečných kilogramů jako stvořené. Jak ho využít?

Žádné odklady

Ačkoli léto už oficiálně začalo, pořád je ještě spousta času. Když přičtete minimálně polovinu září, máte dva měsíce na to, abyste změnili svůj životní styl směrem ke zdraví a štíhlejší postavě. A začněte hned zítra. Už žádné odkládání!

Povinná procházka

Je příliš horko na to, abyste šli třeba běhat? Nevadí. Počkejte, až slunce trochu zajde a vydejte se na půlhodinovou procházku. Je prokázáno, že i 30 minut už hraje roli v prevenci nadváhy. A protože jsou letní večery pro pobývání venku přímo stvořené, protáhněte procházku o další čtvrthodinu.

Příjemný pohyb

A když už jsme u toho, k čemu jsou letní večery jako stvořené, je tu ještě jedna věc. Milování! V létě na něj máme dokonce mnohem více chuti než v jiná roční období, a tak toho využijte. Sex je také pohybová aktivita! Během půlhodinky spálíte asi 90 kalorií, váš partner okolo 120.

Dary přírody

Kdy jindy změnit jídelníček než v létě, kdy nám příroda nabízí tolik úžasných plodů! Ovoce, zelenina, bylinky… To vše máme na dosah ruky (a také na dosah peněženky, co si budeme namlouvat – v sezoně je zelenina a ovoce přece jen levnější). A tak se pořádně zamyslete nad svým jídelníčkem a proměňte ho v takový, jenž vašemu tělu nabídne spoustu vitaminů, minerálů, antioxidantů, vlákniny, bílkovin a zdravých sacharidů a tuků. V zimě takovou příležitost nedostanete.

Voda po ruce

V létě si většina z nás mnohem více všímá pitného režimu. A to je dobře. Hydratace je nejen základ zdraví, ale dostatečný pitný režim také pomáhá při hubnutí. Často se totiž stává, že dehydrataci nám naše tělo signalizuje hladem. Ovšem ve skutečnosti nepotřebuje jídlo, ale tekutiny. Příště, až zase budete mít pocit, že byste „něco pojedli“, vypijte sklenici vody.

Výlety a spol.

Představujete si ideální dovolenou jako x dní na dece u vody či lehátku na zahradě? Pak to letos zkuste jinak. Prokládejte lenošení aktivní zábavou – objevujte okolí, choďte na výlety, jezděte na kole, bruslích nebo koloběžkách, zkrátka jen nezahálejte. Každý pohyb se počítá!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat