Lákadel plné stoly. Jak se během vánoční sezony udržet ve formě

Kolik průměrný Čech přibere přes vánoční svátky a jak se tomu dá předejít? Nenechte se vykolejit ze svého běžného režimu a udržte se fit i během sezony sladkého cukroví!

Období vánočních svátků může způsobit doslova spoušť, co se týče fitness plánu. Všude číhají samé sladké nástrahy, přes nákup dárků a shon není čas cvičit a vánoční večírky plné alkoholu postavě taky neprospívají. Respektive, výživový odborníci hlásají, že každý průměrný Čech přes vánoční svátky přibere průměrně tři kilogramy. Jak se tomu vyhnout?

Neseďte doma

Ano, možná máte chuť jen se tak zachumlat pod peřinu, číst si a k tomu popíjet svařáček, horkou čokoládu nebo grog. Tak jasně, relaxační chvilka není nic proti ničemu, ale za každý podobný „prohřešek“ si naordinujte výlet z domu. Běžte se druhý den projít na vánoční trhy, vystupte o dvě stanice metra dřív a připomeňte si, jak vypadá pěší turistika, vyběhněte schody. Zkrátka a dobře udržujte svůj metabolismus v chodu. Ten se vám odmění tak, že všechno sladké a tučné neuloží do vašeho pozadí.

Naplánujte si svůj den

Prosinec se nese ve znamení zařizování a příprav. Na to  se však nelze vymlouvat. Pokud obvykle pracujete do večera, nebo jste kvůli pečení nestihli svůj workout, vstaňte ráno o hodinu dřív a napravte to. Nebo dočasně vyměňte svoje fitcentrum za domácí cvičení před televizí. Tímto způsobem si zachováte svalovou hmotu a udržíte metabolismus v chodu, jak již bylo řečeno. A to znamená, že jakmile si dáte nějaké tu cukroví, budete jeho následky snáze spalovat.

Vezměte to přes výzvu

Pokud chcete zůstat fit během vánočních prázdnin, můžete se k pohybu vybičovat skrz každodenní výzvy. Do kalendáře si napište co, kdy a kde, podrobně si zaznamenejte počet opakování jednotlivých cviků a série. Co je hotové, to se každý den odškrtne. Navíc pomáhá, pokud máte cíl. Pod stromek si za splnění všech úkolů nadělíte něco na sebe? Jen do toho, motivace není nikdy dost!

Zapojte i ostatní

Všichni víme, jaké to je, když vás v cestě za vlastním cílem nepodporuje rodina ani blízké okolí. Proto všechny požádejte, aby vás nenutili jíst něco, na co nemáte chuť. Nebo aby nepoužívali klasické fráze: „Prosím tě, je to jenom kousek, ten ti neublíží.“ Snažte se, aby blízcí podporovali vaše plány, ne je bojkotovali.

Zaregistrujte se na závod v příštím roce

Pokud se opravdu chcete ujistit, že budete udržovat svůj kondiční režim během prázdnin, přihlaste se na závod v příštím roce. Dohodnout se s kamarádkou, že uběhnete 10 kilometrů pod 60 minut, je taky výzva. Jakmile si tímto způsobem na sebe „ušijete bič“, je těžké couvnout a vymlouvat se…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat