Med nebo zálivky na salát. Zdravé ingredience, které vám sabotují dietu

Spousta lidí má zažitou představu, že je-li nějaká potravina zdravá, musí být zákonitě i dietní. Ale tak to v mnoha případech není. Spousta lidskému tělu prospěšných ingrediencí dokáže pořádně zahýbat počtem kalorií na talíři.

Které dobroty bychom si měli – především při snahách o hubnutí – dopřávat pravidelně, ale v omezeném množství?

Kokosový olej a mléko

Kokosový olej je poslední dobou vychvalovaný až do nebe. Ale to neznamená, že ho můžete sníst neomezené množství. Pořád se jedná o olej a ten je vysoce kalorický. Ostatně kokosové mléko na tom není o nic lépe. Jediná konzerva téhle dobroty obsahuje 3/4 denního příjmu tuku. Pamatujte na to, až si s ním budete příště dochucovat jídlo či polévku.

Ořechy

Obsahují spoustu živin, které jsou nutné pro správné fungování lidského organismu, že by byla rozhodně chyba se jich vzdát. Jenže jsou to takové malé kalorické bomby. Proto by se jejich denní příjem měl pohybovat okolo 1 hrstky (asi 1/4 šálku ořechů).

Med

Spousta lidí medem nahradila cukr ve snaze ozdravit svůj jídelníček a zhubnout. Jenže ten druhý z jmenovaných cílů se vůbec nemusí naplnit. Med je totiž pořádně kalorickou pochoutkou! Jediná lžíce medu obsahuje asi 70 gramů cukru a okolo 65 kalorií. Co se energetické hodnoty týče, může klasickému cukru směle konkurovat.

Granola

Ačkoli ovesné vločky jsou zdraví prospěšné v jakékoli podobě, nemusejí být prospěšné vaší štíhlé linii. Především pokud je konzumujete v podobě přeslazeného kupovaného müsli nebo granoly. Tu používejte pouze jako lehké dochucovadlo svého jogurtu, nikoli jako základ.

Zálivka na salát

Saláty jsou zdravá a při snahách o hubnutí klíčová složka vašeho jídelníčku. Ovšem to platí do okamžiku, než jej zalijete dresingem. Ten má totiž u mnoha lidí podobu zálivky z majonézy, spousty oleje… Někteří dokonce používají dresing kupovaný. Díky němu se lehký salát promění v jídlo, jež kaloriemi konkuruje pořádné porci nezdravých dobrot. Vsaďte spíše na jednoduché a hlavně domácí zálivky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat