Toužíte po vyrýsovaných svalech? Jen posilovna nemusí stačit

Trávíte pravidelně čas posilováním a dalšími sporty, ale vaše svaly pořád nějak nerostou podle vašich představ? Možná jim budete muset poskytnout i jinou péči než jen posilování. Co vám zajistí pěkně vyrýsovanou postavu?

Kromě pravidelného posilování se zaměřte i na následující tipy pro růst svalů.

Dostatečný spánek

Většina lidí si myslí, že svaly a jejich růst souvisí hlavně s aktivitou, nikoli se spánkem. Jenže ony jdou ruku v ruce. Tělo potřebuje nejen pohyb, ale i odpočinek. A právě spánek je pro růst svalů klíčový. Pravidelně si dopřávejte oněch 8 hodin denně. A pokud máte možnost si po cvičení zdřímnout, nebraňte se jí!

Přátelé bílkoviny

Zdravá strava je samozřejmě základ pro štíhlou a vypracovanou postavu. Konkrétně svaly pak nejvíce potřebují bílkoviny, jež řada lidí v jídelníčku opomíjí. Rozhodně se jich nebojte a ty kvalitní si dopřávejte každý den! Najdete je například ve vejcích, mléčných výrobcích, masu… Také v rostlinné říši jsou zastoupeny (luštěniny apod.). K nim pak dodávejte i další složky potravy a úspěch je zaručen!

Poctivý pitný režim

Hydratace je důležitá pro celé naše tělo, svaly nevyjímaje. Ostatně když si v posilovně dáváte do těla, vypotíte spoustu vody, kterou nutně musíte doplnit. Takže s sebou vždy noste lahev s vodou, abyste předešli dehydrataci. Ostatně tělo, jemuž chybí tekutiny, žádné extra výkony v tělocvičně (a nejen tam) předvádět nebude.

Vhodný pohyb

Toužíte-li po svalech, měli byste vsadit na již zmíněné posilování. Cvičení, jež patří do kategorie „kardio“, vám totiž příliš nepomůže. Ostatně zkuste se podívat na sportovce, jakou mají postavu. Zatímco ti, kteří něco zvedají, házejí apod. (a potřebují tedy pořádnou sílu), jsou hodně „osvalení“, zatímco běžci nebo skokani a další jsou především štíhlí, bez výrazněji se rýsujících svalů.

Záchrana v plechovce?

Spousta lidí, kteří touží po vyrýsovaných svalech, spoléhá na nejrůznější potravinové doplňky v naději, že jejich sny přetaví v realitu. Jenže ono to tak docela nefunguje. Pokud nebudete posilovat, můžete do sebe cpát prášky horem dolem, ale výsledek se nedostaví. Na gauči zkrátka ještě nikomu svaly nevyrostly.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat