Když nestíháte posilovnu. Jak spálit nějaké kalorie navíc

Pohyb je pro lidské zdraví klíčový. Jenže dnešní uspěchaný styl života a často i sedavé zaměstnání mu příliš nenahrává. Rozhodli jste se vnést do svého života více sportu a zhubnout i nějaké to kilo navíc? Pak vám poradíme, jak spálíte nějaké ty kalorie navíc, i když zrovna nestíháte vyrazit do fitness centra.

Energii totiž vydáte nejen při sportu (i když není třeba si nic nalhávat – tolik kalorií nejspíš nespálíte). Které aktivity mohou cvičení občas nahradit?

Byteček jako klícka

Napadlo by vás, že za půl hodinky úklidu spálíte až 100 kalorií? Tak pěkně vytáhněte vysavač, mop nebo prachovku a vydejte se smýčit. Nejenže se zavděčíte svému tělu, ale také budete mít naklizeno.

Auto nechte doma

Jezdíte do práce v autě? Tak co ho čas od času vyměnit za kolo? Nejenže nebudete postávat v dopravní zácpě, ale ještě posílíte fyzičku a spálíte kalorie. Mimochodem, pokud kolo nevlastníte, ale bydlíte ve větších městech, můžete si kolo půjčit. A nemusíte tak řešit, kam s ním!

O zastávku dřív

Pokud pro vás kolo není možností, pak zkuste alespoň zaparkovat co nejdále od práce, případně z autobusu či tramvaje vystupte o zastávku dřív a dojděte do práce pěšky. Večer pak doplníte potřebný počet kroků, až budete z práce odjíždět.

Pohyb nejen pro Alíka

Máte pejska? Skvělé! Tak procházky s ním neodbývejte a pěkně ho vezměte proběhnout. A vy se proběhněte s ním. Zapomeňte na 10minutové obcházení domu. Prostě si venčení pořádně užijte a věnujte mu třeba hodinku. Však i psi dnes trpí příliš „sedavým“ způsobem života!

Motyčku do ruky

Zahrada je rovněž skvělá příležitost, jak se zbavit nějakých těch kalorií. Ostatně za 20 minut okopávání a pletí spálíte asi 100 kalorií. Navíc zahradničení prokazatelně působí pozitivně na naši psychiku. A to v dnešní době také není k zahození.

Židle versus balon

Pokud celý den sedíte v kanceláři, zkuste svého nadřízeného požádat, zda by vám dovolil pořídit (či rovnou pořídil) namísto klasické židle balanční nafukovací míč na sezení (takzvaný gymnastický míč). Nejenže vám budou vděčná záda, ale ještě samotným sezením na tomto míči spálíte okolo 100 kalorií denně.

Příjemné spalování

Kalorie se spalují také při jednom velmi příjemném pohybu. Ano, mluvíme o sexu. Ženy v průměru během milování spálí asi 70 kalorií, muži pak 100. Sice to není jako jít si na půl hodinky zaběhat nebo potrápit tělo v posilovně, ale upřímně řečeno je to o mnoho zábavnější.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat