Chyby, které vám sabotují hubnutí. Poučte se z nich

Máte pocit, že se držíte dietního režimu, jak jen můžete, ale vaše váha vám pořád odmítá ukazovat výsledky, které byste od ní očekávali? Možná si snahy o štíhlou postavu nevědomky sabotujete sami. Třeba některými z následujících chyb.

Vždyť přece snídám

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, to slýchám od dětství. A tak jste se v rámci nového režimu přinutili snídat. Ovšem že byste pozorovali nějaký rozdíl, to se říct nedá? Ono totiž nejde jen o to, že snídáte, ale také co snídáte. Představa, že ráno můžeme sníst, co chceme, je chybná. První jídlo dne by totiž mělo především obsahovat kvalitní proteiny a složité sacharidy. Nejen proto, abychom nastartovali metabolismus, ale také abychom za dvě hodinky už netrpěli hladem. Což se přesně stane, pokud posnídáte třeba kus koláče.

Svačinky jsou důležité. Nebo ne?

Ano, pokud váš dietní plán počítá se svačinkami, rozhodně je nevynechávejte. Ovšem hlídejte si, co a kolik toho jíte. Spousta lidí svačí zbytečně velké množství kalorických dobrot, a tak se nemohou divit, že jejich hmotnost nijak neklesá. Svačina není plnohodnotným jídlem jako třeba oběd. Má zajistit, že nebudete mít hlad mezi hlavními pokrmy a udržíte metabolismus v běhu. Takže dva krajíce chleba s máslem nejsou vhodnou volbou…

Počítám přece všechno, co sním

Počítáte si kalorie? I to je jistě dobrá metoda hubnutí. Ovšem nezapomínáte náhodou počítat kalorie z nápojů? Divili byste se, jak vysoká energetická hodnota se skrývá třeba v oslazeném šálku kávy s cukrem, ve skleničce limonády nebo třeba v pivu či vašem oblíbeném koktejlu. Zkrátka i po pití se může tloustnout. Tak na to nezapomínejte.

Vše nezdravé je zakázáno

Každý člověk má nějakou tu slabost, když přijde na nezdravé nebo kalorické jídlo. Někdo miluje čokoládu, někdo chipsy, někdo si nepředstaví život bez babiččina koláče. jenže zrovna tyhle pochoutky jsou při dietách na černé listině. Je to pochopitelné, vzhledem k jejich kalorickým hodnotám (a faktu, že tělu většinou nijak neprospívají). Jenže zcela si je zakázat znamená, že vás nový režim rychle přestane bavit. Ono se nic nestane, když si jednou týdně dáte trošku čokolády a mističku chipsů – ukojíte neodolatelné chutě a nebudete mít pocit, že vám dieta kazí radost ze života.

Třeba zabere tahle

Rozhodli jste se pro nějaký hubnoucí program, ale po týdnu zaslechnete o jiném, který se zdá mnohem slibnější. A tak se pustíte do něho. Pak ale objevíte nejnovější trend v oblasti hubnutí a „přesedláte“ na něj. A tak dokola. Vaše tělo nemá vlastně šanci na nový režim zareagovat, metabolismus netuší, co se to děje… A o hubnutí si můžete nechat jen zdát. Všechny změny potřebují čas, aby se mohly projevit! Tak si dejte šanci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat