Hned po ránu se dá napáchat hodně škody

Které ranní rituály nedělají vašemu tělu ani psychice dobře? Hovoří se i o čištění zubů, sprchování či online světě.

Pokud jste jako většina lidí, tak ráno nestíháte. Dlouhodobé statistiky ukazují, že 30 až 40 procent lidí vůbec nesnídá. Prý není čas! Populace ovšem chyby dělá i jinde. Které patří k těm nejčastějším a co byste si měli odpustit?

Kontrolujete pracovní e-mail

To první, co ráno uděláte, je projetí pracovní pošty?

„Tak to je špatný začátek. Záplava nových zpráv ve vás může vyvolat paniku. Navíc kde kdo v polospánku dělá chyby,“ říká Susan Bartell, psychoterapeutka z amerického New Yorku, která se specializuje na rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. Její slova potvrzují i zjištění plynoucí z výzkumu kanadské Univerzity Britské Kolumbie. Podle všeho ti, kdo pracovní poštu řeší až v kanceláři, bývají méně stresovaní.

Odsouváte cvičení na pozdější dobu

Večerní porady se protahují, zácpu také není možné předvídat, stejně jako únavu a další okolnosti. Měnící se plány přes den zasahují do večerního dění, s čím se posouvá i návštěva posilovny. Jakmile vám přijde, že vaše stehna dohání celulitida, nebo začnete cítit bolest v zádech, potřebujete odpovídající pohyb. Věnujte 10 až 15 minut svého ranního času protažení či joggingu. Výmluvy nikomu nepomohou!

Sprchujete se horkou vodou

Kapky horké vody stékající po nahém těle poskytují únavu a relaxaci. Ovšem večer!

„Ranní teplá sprcha říká nervovému systému, že je čas, aby došlo k uvolnění svalů a zpomalení tepové frekvence. Výsledkem je, že cítíte klid a ospalost,“ vysvětluje Jared Heathman, psychiatr se sídlem v americkém Texasu.

Řešením je pochopitelně sprcha vlažná či studená. Nejprve vás podobný rituál trochu naštve, ale následně za něj budete vděční. Uvolní se adrenalin a endorfiny, jenž podpoří dobrou náladu a vitalitu.

Snídáte bez bílkovin

I když ta bageta vypadá lákavě, odpusťte si ji a zařaďte na svůj jídelníček alespoň 20 g bílkovin na budování svalů. Toto množství odpovídá omeletě připravené ze dvou vajec. Váš žaludek bude plnější a spokojenější po delší dobu.

Čistíte si zuby před prvním ranním jídlem

Zuby si samozřejmě vyčistěte, ale až po snídani. Kyselé věci, jako je ovoce nebo káva, narušují zubní sklovinu, a to je nežádoucí.

Zdroj: drsusanbartell.com, news.ubc.ca/2014/12/03/check-less-to-reduce-email-stress, menshealth.com/trending-news/a19547507/worst-morning-mistakes






Celkem 4 komentářů

me muj doktor rekl to same,nema cenu kupovat kraviny,muj pradeda se dozil 99let, a urcite nic nebral,protoze nic nebylo
08.08.2021
Libuš
07.08.2021

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat