Víme, čím se každé ráno odsuzujete k nadváze!

Jedinci, kteří vynechávají snídani, přibírají na váze a mohou se stát obézními. Podle amerických výzkumů je první jídlo dne tak zásadní, že jeho vynechání zcela nabourá metabolismus. V populaci přitom snídani vynechává pětina lidí, kteří nejedením chtějí hubnout. Jenže tím se právě odsuzují k nadváze.

Snídaně by měla dát člověku téměř pětinu denní energie a dodat také živiny, které jsou během dne nezbytně potřeba – vitamin D, vitamin B12 a vitamin A.

Podle doktorky Nancy Auestad z Ohio State University lidé, kteří vynechávají snídani, jí o 40 procent více sladkostí, o 55 procent více slazených nápojů, o 45 procent méně zeleniny a o 30 procent méně ovoce.

„Většina těchto negativních faktorů vymizí, pokud lidé snídají,“ tvrdí docentka Heather Leidy z University of Missouri.

Mnoho studií z poslední doby také dokázalo, že snídaně je zásadní pro celodenní pocit sytosti. A lidé, kteří se dobře nasnídají, konzumují během dne méně kalorií a večer je zřídka zachvátí pocit hladu. U osob, jež snídani vynechají, je tomu přesně naopak.
TIP Bety: Cvičíte, zdravě jíte, a přesto kila nejdou dolů? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat