Výkon na domácím rotopedu ovlivňuje výběr obuvi

Plánujete si pořídit rotoped? Ano, můžete si ho přece nadělit pod stromeček! Aby vaše cvičení ale bylo příjemné a efektivní, poproste Ježíška i o clip-in boty na kolo.

Kvůli pandemii je vaše oblíbená tělocvična zavřená, takže jste nuceni přehodnotit své fitness aktivity? Takový problém má mnoho příznivců pohybu, což potvrzují i statistiky. Kupříkladu analýza americké společnosti Yelp prokázala, že během první vlny koronaviru vzrostl zájem o domácí sportovní vybavení o 436 procent. Teď, s vlnou další, je situace pochopitelně hodně podobná. A nejpopulárnější „stroj“, který si lidé pořizují? Jednoznačně rotoped!

Ta věc s řídítky

Takový cyklotrenažér je šikovná věc. Má pozitivní vliv na krevní oběh a zvyšuje vitální kapacitu plic. Také zpevňuje svalstvo a pomáhá likvidovat tuky, protože během jedné hodiny „jízdy“ průměrný člověk může spálit i tisíc kalorií. Zároveň podporuje činnost srdce, normalizuje tlak a reguluje hladinu krevního cukru.

„Rotoped je skvělé náčiní pro budování kardiovaskulární kondice, svalové síly i vytrvalosti. Je oblíbený i proto, že zabírá málo místo a je cenově dostupný,“ vychvaluje americká certifikovaná fitness trenérka Samantha Clayton. Ta však dodává, že v rámci toho nejefektivnějšího tréninku by si společně s ním měl každý uživatel pořídit i vhodné boty. Proč jsou staré tenisky, které už mají svá nejlepší léta za sebou, špatné?

Tretry nejen na běh

„Clip-in boty hodně usnadní šlapání, protože vaše špičky nemusejí tak tvrdě pracovat při zdvihu rotace. Tyto speciální tretry také udržují chodidla v rovině, což představuje menší zátěž pro klouby a omezuje rizika jejich poškození. Protože umožňují bezpečné připojení k pedálům, celkově podporují a usnadňují cyklistickou biomechaniku. Díky tomu bude celé cvičení pohodlnější a příjemnější. Se správným obutím navíc můžete jet rychleji a z každého pohybu vytěžit maximum,“ vysvětluje pozitiva výše jmenovaná odbornice přes štíhlé křivky i zdravý životní styl.

Už žádné křeče!

K výčtu výhod jistě patří i to, že clip-in boty pozmění úhel, jakým nohy směřují dolů. To vás může ochránit před křečemi v látkách. Drtivá většina je vyrobena z ultralehkých materiálů, a navíc disponuje i podporou patní časti, která zabraňuje vyzouvání. I tohle může cvičení na rotopedu povznést na zcela jinou, profesionálnější a sympatičtější úroveň. Už chápete, jak důležitou roli ve vašem výkonu i pocitu ze sportu mohou sehrát boty?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat