Seriál hubnutí: Jídelníček na lehký pracovní den!

SERIÁL HUBNUTÍ 4. DÍL: Představte si pondělí. Začátek týdne, kdy ještě nehoří žádné termíny, ale potřebujete se spíše po víkendu znovu srovnat s pracovním tempem. Je to den, ve kterém máte čas i na sebe a své koníčky. A jaký by mohl být váš jídelníček?

Seriál hubnutí: 1. díl najdete zde: Revoluce v hubnutí: S námi konečně zhubnete!
2. díl: 7 pravidel pro účinnou dietu: Čtěte a hubněte!
3. díl: Dieta = omezte tuky a cukry. Omyl!

Snídaně

Zapečená houska se sýrem a okurkou
Suroviny:
1 celozrnná houska, 5 g rostlinného másla, 50 g strouhaného nízkotučného sýra, 100 g okurky

Přesnídávka

Bílý jogurt s ovocem
Suroviny:
125 g bílého jogurtu, 100 g ovoce (broskve, kiwi, jahody, maliny, ...)

Oběd

Vývar z drůbežího masa a zeleninová pánev s houbami
Polévka

Suroviny:
100 g drůbežího masa, 2 mrkve, 2 petržele, 1/4 kedlubny, 1/4 celeru, 1/2 cibule, polévkové koření, mletý pepř, sůl
Postup:
Maso rozkrojte na dva plátky, zalijte vodou (cca 300 ml), okořeňte a osolte a dejte vařit. Po dosažení varu snižte teplotu a dále pomalu vařte zhruba 20 minut. Poté přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu a vařte dále ještě půl hodiny.

Zeleninová pánev s houbami
Suroviny:
100 g mrkve, 50 g květáku, 100 g cukety, 100 g brokolice, 50 g zelených fazolek, 100 g rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 100 g čerstvých nebo mražených hub, 1 lžíce olivového oleje, kmín, bazalka, bylinková sůl
Postup:
Všechnu zeleninu i očištěné houby pokrájejte na malé kousky. Na teflonové pánvi rozehřejte olej, vložte zeleninu i houby a pod pokličkou duste do měkka, podle potřeby podlévejte vodou. Před koncem ještě přidejte protlak a koření a lehce převařte. Lze podávat samostatně jako lehká večeře, případně v kombinaci s těstovinami vařenými al dente k obědu.

Svačina

Drůbeží šunkové rolky se sýrem cottage
Suroviny:
50 g drůbeží šunky, 100 g sýra cottage

Večeře

Zapékaná rajčata s balkánským sýrem
Suroviny:
50 g čerstvým rajčat, 50 g loupaných rajčat, 50 g sýru balkán, lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, špetka třtinového cukru, oregano, pepř, mořská sůl
Postup:
Na oleji jemně orestujte česnek, přidejte cukr a čerstvá i loupaná rajčata. Nechte 25 minut vařit, aby vám omáčka zhoustla. Osolte, opepřete a přidejte oregano. Poté nalijte omáčku do olejem vymazané zapékací misky, posypte balkánským sýrem a vložte do předehřáté trouby a 20 minut pečte.
TIP Bety: Chcete poradit, jak začít hubnout? Nevíte, jak si správně sestavit zdravý jídelníček? Poraďte se zdarma s naší výživovou poradkyní Gabrielou Knosovou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat