Zhubněte jednou provždy: Tahle DIETA vás naučí jíst tak, abyste víc nepřibíraly!

Stravování bez přemýšlení umožňuje konzumovat tisíce kalorií, které později spatříte na problémových partiích. Zbavte se tohoto zlozvyku a zhubněte i vy.

Jak na to? Měla byste si v prvé řadě všímat, co dáváte do úst. Když budete dokonale znát potraviny, které jíte, naučíte se jíst zdravě bez námahy!


Jídlo „za pochodu"

Nejhorší je přejídat se v důsledku toho, že nemáte čas na zdravé jídlo a svůj hlad necháte vystupňovat až na takový level, kdy sáhnete po čemkoli, co ho utiší. Ano, na mysli máme těstoviny, chléb i nezdravé polotovary, které nám ročně přidají až pět kilo na váze. A to je opravdu vysoké číslo.

Stačí málo

Uvědomění je to, co vám pomůže shodit přebytečná kila a začít se stravovat zdravě. Bez toho, abyste hladověla a držela nějaké přísné omezující diety. Zhubnete pomocí „uvědomění". Stačí si být vědoma, co vlastně vkládáte do úst. Na to vám pomohou psychologické techniky, díky kterým byste měla rozluštit zprávy, které k vám tělo vysílá. Stačí zmírnit nutkavé přejídání, případně přejídání ve stresu či osamělosti.

Síla všímavosti

Přesně ta zpomalí vaše automatické chování a výběr nesprávného jídla, kvůli kterému přibíráte a nedokážete udržet své stravování na uzdě.
Zde je návod, jak aplikovat „pravidla všímavosti“ do všeho, co jíte:

1. Než dáte něco do úst, zastavte a zeptejte se sama sebe: Jsem hladová? Proč jdu jíst? Je to jídlo pozitivně ovlivňující mé zdraví? Jak se mám rozhodnout, kdy přestat jíst?

2. Zvolte menší jídlo a zkontrolujte, zda je jeho polovina tvořena zeleninou, čtvrtina proteiny a čtvrtina sacharidy.

3. Zpomalte. Začněte jídlo tichou meditací. Po deseti soustech vyhodnoťte, jak velký je je váš hlad, respektive sytost. Dejte si na deset minut přestávku. Zkuste jíst hůlkami, to vás zpomalí.

Vybírejte!

Složte si jídelníček z celozrnných potravin, proteinů - ořechů, čočky, tvarohu, vajec, libového hovězího masa či drůbeže, zdravých tuků, jako je olivový olej, avokádo, ořechy či semena. Vyhněte se nezdravým svačinkám (aneb už žádné výlety k automatu nebo chipsy apod.). Upravte své porce tak, abyste denně jedla pět nebo šest mini porcí. Každá by měla obsahovat libové bílkoviny, pomalu rozkládající se sacharidy a zdravé tuky. Měla byste sníst devět porcí ovoce nebo zeleniny, dvě až čtyři porce denně hnědé rýže, ovsa, pohanky, quinoy, ječmene či müsli. Šest až devět porcí ryb, libového hovězího masa, kuřecího, vařených fazolí, čočky či cizrny denně. Zařaďte do jídelníčku i řecký jogurt a ořechy, mletý len, chia semínka a avokádo. Sladíte? Použijte stévii!

Těchto se zbavte!

Doporučujeme postupné vyřazování rafinovaných sacharidů, sladkostí a slazených nápojů. Zapomeňte na bílý chléb, bílou rýži a bílé těstoviny. Zkuste vynechat všechny potraviny na bázi mouky.
Klíčem k udržení hladiny cukru v krvi pod kontrolou je omezit příjem sacharidů. Ty prudce zvyšují hladinu cukru a inzulinu v krvi. Celozrnné potraviny uvolňují glukózu postupně, takže vlčí hlad vám s nimi nehrozí.
Uvědomte si, že se zdravými potravinami vaše tělo sílí a je svěží, nemluvě o tom, že metabolismus díky „uvědomělým" potravinám pracuje správně.
Pociťte každé sousto a tělo se vám odvděčí vitalitou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat