Zahoďte pilulky! Stačí jíst následující potraviny

Jistě, čas od času není od věci pomoci svému organismu nějakým tím doplňkem stravy, vitaminy a minerály v pilulkách. Ale upřímně, vyváženou a zdravou stravu jimi stejně nenahradíte.

Které dobroty byste měli zařadit na talíř, abyste nemuseli tolik utrácet za doplňky stravy?

1. Libové hovězí

Opravdu kvalitní hovězí je bohaté na vitaminy skupiny B, kreatin a také železo. Bílkoviny v něm navíc přispívají k tvorbě svalové hmoty. Takže co si jednou za čas dopřát nějaký šťavnatý steak?

2. Kapusta/hlávkové zelí/špenát

Možná si tuhle zeleninu kvůli nepěkným zážitkům ze školní jídelny příliš nedopřáváte, ale dejte jí šanci! Má totiž vysoký obsah vápníku a také vitaminu K. Stačí listy velmi krátce spařit a máte skvělou a hlavně zdravou přílohu (třeba k tomu steaku).

3. Sladké brambory

Na českém jídelníčku se zabydlují už nějakou dobu, tak toho využijte. Ne nadarmo jsou totiž označovány jako „superpotraviny“. Obsahují spoustu vitaminu A i C, vlákniny nebo draslíku.

4. Mandle

Stačí hrstka denně a svému organismu dodáte kromě bílkovin i potřebné zdravé tuky. A k tomu vitamin E, který jen tak někde nenajdete.

5. Jahody

Ještě pořád mají sezónu, tak toho využijte! Jsou zásobárnou vitaminu C, vlákniny, draslíku a folátů, které jsou potřebné pro správnou činnost srdce.

6. Ryby a mořské plody

Nejen mandle dodají tělu zdravé tuky. Ryby obsahují omega-3 mastné kyseliny a navíc vitamin D, jehož nedostatek může vést k celé řadě zdravotních potíží (navíc je lepší získávat jej ze stravy než pomocí pilulek, jak odhalily některé studie).

7. Mango

Obsahuje vysoký podíl vitaminu C a také spoustu vlákniny. A navzdory své sladké chuti má velmi nízký glykemický index, takže si ani „nepohraje“ s hladinou cukru ve vaší krvi.






Celkem 5 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat