Nevěra jako důkaz lásky. Muži podvádějí partnerky, které milují!

Nevěra jako důkaz lásky. S touto kontroverzní teorií o podvádějících mužích přišel britský profesor sociologie Eric Anderson, podle něhož jsou muži nevěrní partnerkám, jež milují. K sexuálnímu podvádění se uchylují proto, že je sex s manželkou nudí. Ale přitom ji stále milují. Kdyby ji podle něj nemilovali, pak ji rovnou opustí.

Svou teorii shrnuje Anderson v knize Monogamy Gap: Men, Love and the Reality of Cheating, kterou ale přijímají s nadšením jen málokteří sociologové a psychologové. Opírá se totiž o jediný výzkum zahrnující zpovědi 120 mužů.

Podle Andersona je monogamie nerealistickým očekáváním, takže muži podvádějí, ale ze vztahu neodejdou, protože své manželky milují a chtějí s nimi zůstat. Kdyby je nemilovali, pak by odešli a užívali si sex bez pocitu viny s novou partnerkou.

„Důkazy naznačují, že podvádějící muži jsou v lásce naplnění, ale jsou nespokojení s tím, že musejí mít sex s jedinou osobou. Je to podvratná interpretace, ale já bych opravdu chtěl říct, že tito muži podvádějí proto, že milují své partnerky, ale příliš se bojí toho, že o ně přijdou, tak jim tají to, že by si rádi užívali oddychový sex s jinými ženami,“ míní Anderson.

Já v tom nejsem schopna vidět nic, co by vůbec dávalo smysl. Když muži podvádějí, a uvědomme si, že většina v dlouhodobých vztazích to nedělá, pak to obvykle dělají vždy, když mají příležitost. Když muž jede na pracovní výjezd a potká někoho v baru, s nímž má sex, asi stěží si říká, že miluje svou manželku. Jen doufá, že to ona nezjistí,“ míní profesorka psychologie Paula Nicholson z University of London.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat