Vážně nám sperma prospívá? Vypadá to tak…

11.01.2013 | Sex a vztahy

Někdy je opravdu zajímavé podívat se, co všechno dokážou američtí vědci ve svých studiích vyzkoumat. Proto nejspíš nepřekvapí, že se zaměřili i na otázku, zda má pro ženu, respektive její zdraví, nějaký přínos i mužské sperma.

A věřte nebo ne – podle vědců opravdu má.

Za prvé je nutné hned na počátku podotknout, že všechny výzkumy se týkaly případů, kdy se ejakulát do ženina těla dostane, klasickou, pohlavní cestou, tedy nikoli orálně nebo prostřednictvím análního styku (takže pro takové ty věty typu „to ti vážně prospívá, když to spolkneš“ neexistuje jediný důkaz).

Jak tedy sperma, respektive seminální plazma, na ženský organismus působí?

1. Je přirozeným antidepresivem.
2. Snižuje úzkost.
3. Zlepšuje kvalitu spánku.
4. Nabíjí energií.
5. Zlepšuje soustředění.
6. Zdokonaluje paměť.
7. Zvyšuje schopnost rychle reagovat.
8. Zmírňuje bolest.
9. Zvyšuje ženské libido.

Také vám to připadá, že výzkum na toto téma vedli samí muži a jejich snahou bylo rozhodně nějaký ten kladný přínost spermatu pro ženu? Pak ale vězte, že všechno výše napsané má poměrně jasné logické vysvětlení. Kromě samotných spermií totiž ejakulát obsahuje i testosteron, estrogen, prolaktin, oxytocin, serotonin, melatonin, norepinefrin a mnoho dalších látek. Takový „koktejl“ se prostě nemůže neprojevit.

Jak je vidět, ke všem těm zdravotním benefitům sexu, o kterých jsme na našich stránkách také psali (Sex 4krát týdně omladí o 10 let!  a 15 důvodů, proč se dneska pomilovat), můžete přidat i několik dalších. Jako by člověk potřeboval více důvodů, proč se věnovat něčemu tak příjemnému, jako je milování. Ale mohou potěšit…
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat