Tělesné proporce ženy výrazně ovlivňují kvalitu manželství

Jste štíhlejší než váš partner? Váš vztah má prý velké předpoklady k tomu, že vydrží opravdu dlouho. Podle vědců je hmotnost pro budoucí štěstí hodně podstatná!

Na čem závisí harmonie partnerského vztahu? Názory se různí. Někdo přičítá vzájemnou spokojenost optimálnímu věkovému rozdílu, jinému láskyplný soulad zajistí pestrý milostný život, čilá komunikace nebo společně trávený čas. Co si o tom všem myslíte vy? Napadlo by vás někdy, že kvalitu svazku ovlivňují i tělesné proporce? Že ne? Tak si držte klobouky. I tohle je totiž faktor, který vás může poslat k rozvodovému právníkovi!

Jdi se zvážit, zlato!

Tak samozřejmě, všichni víme, že na vzhledu přece nezáleží a že mnohem důležitější je krása „vnitřní“. Tedy, říká se to. Jenže ouha, poznatky odborných studií tvrdí pravý opak. Jeden takový výzkum nedávno uskutečnila americká státní univerzita v Tennessee. Vyplývá z něj, že když je žena štíhlejší než její partner, spokojenost páru bývá přímo ukázková. A s tím pochopitelně souvisí i hodně nízké riziko odluky.

„Že se lidé pří hledání partnera soustředí na tělesnou hmotnost, to není žádným tajemstvím. Index BMI však není důležitý jenom při seznamování. Z našich zjištění jednoznačně vyplývá, že hraje podstatnou roli také v dlouhodobých svazcích,“ objasňuje situaci psycholožka a autorka studie Andrea Meltzer. A své tvrzení neváhá podepřít silnými důkazy.

Dám si brokolici, pro tebe mám bůček

Do studie bylo zahrnuto 170 párů, které měly jediný úkol – dostavit se každých šest měsíců na konzultaci. Při ní se vážila nejen kila, ale hodnotila se i celková spokojenost, frekvence sexu, četnost hádek, oboustranná podpora a tak dále. Zkrátka všechno, čím standardní vztah běžně prochází. Ačkoli mezi respondenty vládla široká škála váhových variací, ukázalo se, že svazky, v nichž je žena štíhlejší a muž má mírnou nadváhu, jsou nejšťastnější.

„Myslíme si, že je to proto, že fyzická přitažlivost je již odnepaměti důležitá, a to hlavně pro muže. Jsou-li se vzhledem svých partnerek spokojení, příznivě se to projeví na celém soužití. Koneckonců, jen šťastný muž může udělat šťastnou i ženu. Tento efekt nelze ničím zpochybnit,“ vysvětluje Andrea Meltzer. Co vy na to, souhlasíte?

Zdroj: www.andreameltzer.com/wp-content/uploads/2021/07/JSR-2021-Altgelt-Meltzer.pdf, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2864925/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat