Dovolená a hubnutí. I to jde skloubit

Spousta z nás se sice na dovolenou těší, ale zároveň si uvědomuje, že užívání si a lenošení může pořádně zatočit s našimi snahami o zdravý životní styl a štíhlou postavu. Dá se vůbec na dovolené hubnout, aniž by si člověk musel odpírat všechna potěšení?

Dobrá zpráva na začátek – dá. Jen je nutné dodržovat pár pravidel.

Pohyb je přítel

I když se celý rok těšíte, jak se na týden či dva rozvalíte na pláži a nebudete muset nic dělat, neznamená to, že byste měli na jakoukoli pohybovou aktivitu prostě rezignovat. Naopak! Máte v hotelu bazén? Pak si skočte hned ráno po probuzení či před spaním pořádně zaplavat.

A ještě než se teploměr vyšplhá do závratných výšin, jděte obhlédnout okolí hotelu. Nemusíte běhat, úplně stačí chůze. Zkrátka ono lenošení vyvažte alespoň nějakým pohybem.

Spolehněte se na suroviny

Možná jste zhýčkaní pobyty all inclusive, ale zkuste to letos bez tohoto luxusu. Nebojte, nemusíte utrácet za jídla v místních restauracích či být připoutaní k plotně. Prostě se porozhlédněte po místním tržišti či supermarketu a nakupte čerstvé suroviny, jež exotické země nabízejí. Většina přímořských kuchyní je založena na jednoduchosti, a tak večeři pro celou rodinu, která má minimum kalorií a je mnohem zdravější než to, co nabízejí v hotelu, vykouzlíte během pár minut.

A mimochodem, pokud nebudete mít dobroty z all inclusive celý den na očích, spořádáte toho během pobytu mnohem méně.

Staré dobré zvyky

Spousta z nás během dovolené přibere i proto, že prostě rezignuje ba všechna předsevzetí a poruší své zvyky. Zkuste je letos dodržovat, sestavte si třeba seznam jakýchsi pravidel, jichž se budete držet (nebo se o to budete alespoň snažit).

Zapisujete si poctivě, co přes den sníte? Pak si zápisník vezměte i na dovolenou. Začínáte den sklenicí smoothie? Pak se porozhlédněte, zda v okolí nenabízejí alespoň nějaký fresh džus. Cvičíte večer jógu? Přibalte do kufru legíny a tričko na cvičení. Zkrátka cokoli z vašeho režimu dodržet jde, dodržujte!

Pozor na spánek

Spánek je pro hubnutí a zdraví klíčový. Tak na to myslete i na dovolené! Občas má člověk tendence propadnout nočnímu životu a pořádně si užívat, ovšem pamatujte na to, že nevyspalý člověk má tendenci jíst nezdravá jídla v mnohem větším množství než obvykle. Ani přílišné vyspávání našemu organismus podle posledních studií příliš neprospívá.

Prostě se snažte dodržovat i na dovolené jakýsi spánkový režim. Jistě, výjimky jsou dovoleny, ale nepřehánějte to ani s jedním extrémem.

Hlídejte tekutiny

Ano, mluvíme o pitném režimu. Ten na dovolené (ale samozřejmě i jindy) pečlivě dodržujte, zvláště trávíte-li ji v tropických oblastech. Vybírejte si ale, jaké tekutiny tělu dodáváte. Není překvapením, že nejlepší je čistá voda. Zapomeňte na limonády plné cukru nebo sladidel, ty si se štíhlou postavou a hubnutím příliš nerozumějí.

To samé platí i o alkoholu. S ním na dovolené také opatrně. Nejenže dehydratuje, takže v horkém počasí může přispívat k vyčerpání, ale také k některým zdravotním obtížím, ale také je plný kalorií. Nikdo neříká, že nemůžete ochutnat místní vínko nebo si dopřát nějaký ten koktejl. Jen to s nimi nepřežeňte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat