Zhubnout se dá i bez diet a cvičení. Je třeba vědět, jak na to

Cvičení je součástí zdravého redukčního plánu a může být přínosem pro zdraví. Existují však některé věci, které fyzickou aktivitu nevyžadují, a přesto se díky nim hubne. I vy odhalte tajemství sexy křivek!

Pohyb je úžasný po všech směrech. Ne nadarmo se říká, že „pot je krev“ tuků. Pár triků, které vedou k líbivé postavě, se však bez něj obejdou. Čím se řídit, pokud vám fyzická aktivita nevyhovuje?  

Žvýkejte pomalu

Váš mozek potřebuje čas na to, aby zpracoval informaci, že jídla už je dostatek. Proto pomalé žvýkání zajišťuje, že toho sníte méně a nebudete se přejídat. V podstatě platí, že to, jak rychle jíte, ovlivňuje vaši hmotnost. Jistá studie z 23 dobrovolníky dokonce potvrdila, že „rychlíci“ v porovnání s pomalejšími jedlíky váží mnohem méně!

Jezte menší porce

Větší porce jídla povzbuzují lidi k tomu, aby jedli vydatněji. Málokdo se totiž ubrání tomu, aby plný talíř obložený od okraje k okraji odložil. Na to už je potřeba extra pevná vůle! Výsledky kanadského výzkumu potvrzují, že větší talíře a větší porce jídla vedou k vyššímu příjmu kalorií aspoň o 30 procent. Pokud chcete zhubnout, používejte talířky dezertní. Díky jejich střízlivějším rozměrům to opticky bude působit tak, že si slušně dopřáváte!

Dejte přednost potravinám bohatým na vlákninu

Vláknina zajišťuje pocit sytosti po delší dobu. Již mnoho vědeckých prací se zabývalo zvláštním druhem vlákniny, známé jako viskózní vlákno. Tento gel zvyšuje čas potřebný k absorpci živin a zpomaluje proces vyprazdňování žaludku. Viskózní vlákno je přítomno pouze v rostlinných potravinách. Patří sem ovesné obiloviny, fazole, chřest, pomeranče, růžičková kapusta a lněné semínko.

Mějte dostatek spánku

Věděli jste, že když jste ospalí, máte tendenci jíst dvojnásobně? Toto pozorování je podpořeno vědou. Podle studie nutriční specialistky Marie Pierre St. Onge z New Yorku osoby s nedostatkem spánku produkují více ghrelinu, což je hormon, který stimuluje chuť k jídlu.

Problém však není jen fyziologický, ale i psychologický. Jak je patrné ze skenování osob, které se moc nevyspí, část mozku, která se podílí na potěšení a odměnách, se rozsvítí, když je v úzkých. Hádka s partnerem? Špatný den v práci? No jo, jedna čokoláda neuškodí, ne? Světe, div se, ale právě tohle lidé s dostatkem spánku říkají méně… Unavený mozek má totiž menší kontrolu nad všemožnými impulsy.

Hodně pijte

Dehydratace může způsobit, že vaše tělo zadržuje vodu. To vede k nadbytečným kilogramům zvlášť kolem střední části trupu – břicha. Proto ráno začínejte vodou a v průběhu dne nechávejte prázdnou skleničku pěkně v zorném poli. Bude vás upozorňovat, že je čas dopřát si další nášup.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat