Sporty, kterými v zimě při hubnutí nahradíte běhání

Zařadili jste do svého životního stylu pohyb v podobě běhání, jenže venkovní počasí vám vaši snahu o zpevnění postavy a posílení fyzičky nějak sabotuje? Pak nemusíte věšet hlavu. Na výběr máte ze spousty podobných sportovních příležitostí, při nichž spálíte stejně, mnohdy i více kalorií než běháním.

Jízda na rotopedu

Zatímco před deseti patnácti lety se rotopedy kupovaly snad do každé domácnosti, dnes jejich oblíbenost trochu poklesla. Ale jako příležitost k pohybu a spalování energie je rotoped skvělý! Za hodinku jízdy s větší obtížností (tedy větším odporem) spálíte okolo 900 kalorií!

Výlet na běžkách

Je zima, a tak minimálně na horách můžete pro hubnutí či vypracování postavy využít sníh. Běžky jsou naprosto ideální! Nejenže za hodinku ve stopě spálíte asi 850 kalorií, ale zapojíte i svaly, o kterých jste neměli ani ponětí. To by byl skoro hřích na hory nevyrazit. Sjezdovky jsou mimochodem také skvělým pomocníkem, počet spálených kalorií je ale o něco nižší.

Veslování

Samozřejmě máme na mysli veslování na trenažeru – lodičky na zamrzlé řece přece jen nejsou příliš k vidění (navíc když se vám v zimě nechce běhat, projížďka na lodi také nebude ideální). Za hodinu na něm ve fitness centru zbavíte své tělo asi 800 kalorií. Opět samozřejmě záleží na zátěži – většina přístrojů má displej, na kterém svůj výkon vidíte.

Skákání přes švihadlo

Ano, i tak obyčejná věc, jako je švihadlo, které v dětství snad vlastnil každý z nás a v jehož společnosti jsme trávili na hřišti spoustu času, dokáže být naprosto plnohodnotným sportem. Za hodinu skákání (za předpokladu, že to vydržíte, není to tak snadné, jak si myslíte), spálíte asi 800 kalorií.

Plavání

Máte někde poblíž krytý veřejný bazén? Využijte ho na maximum! Plavání patří k velmi oblíbeným sportům, navíc není pro náš organismus takovou zátěží (a to doslova, když vezmete v úvahu, jak voda nadlehčuje). Abyste ale opravdu posílili tělo, budete muset zapomenout na nějaké odpočinkové „plavčení“. Místo toho je potřeba dát si pěkně do těla a plavat jeden bazén za druhým. Nejlepší styl je motýlek, díky němuž za hodinu spálíte asi 680 kalorií. Ale i kraul nebo prsa se počítají!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat