100 kalorií za 10 minut. Žádný problém, poskakujte

Pamatujete, jak jste jako děti skákali panáka, tento cvik jistě znáte, většina ho bude znát pod svým známějším anglickým výrazem „jumping jack“, jde zkrátka o poskakování. I když po deseti minutách vás úsměv přejde, věřte, že je to pořádná makačka, ale za ty spálené kalorie to stojí.

Tento druh poskakování je často součástí cvičení na zahřátí před intenzivnějším tréninkem, ale toto „veselé“ poskakování má překvapivě velký počet dalších výhod.

Co je jumping jack neboli poskakování?

Jumping jack je aerobní cvičení, které současně procvičuje vaše nohy, paže, střed těla a je vysoce účinné na zahřátí před intenzivním tréninkem. Toto cvičení je mimořádně účinné při spalování kalorií. Vzhledem k tomu, že vlastní váha je jediné co vám činí odpor, počet spálených kalorií závisí na vaší hmotnosti. Například člověk s hmotností 65 kg může spálit přibližně 270 kalorií za půlhodinu skákání.

Jednoduchost tohoto cvičení a skutečnost, že se to dá dělat kdekoli, je jedním z důvodů, proč je tento cvik tolik oblíbený, dokonce i mezi malými dětmi a těmi, kteří nejsou ve skvělé kondici.

Jak na to?

Krok 1: Postavte se rovně a začněte cvičení tím, že současně zdvihnete ruce nad hlavu do tvaru písmene V a skočíte. Při skoku roztáhněte nohy ven do strany, úhel přibližně 60 stupňů.

Krok 2: Teď stojíte s roztaženýma nohama, při dalším skoku, dáte nohy zpět k sobě a paže se opět vrátí do polohy podél těla. A takto stále dokola

Krok 3: Během tohoto cvičení se snažte zůstat na špičkách, nepokládejte paty.

Pokud s tímto poskakováním teprve začínáte, možná ze začátku budete mít problém vydržet i deset minut poskakování, ale z toho si nic nedělejte. Chce to čas a pravidelný trénink. Níže pro vás máme hned několik výhod, proč mít s tímto cvikem trpělivost a nevzdat to hned po pár skocích.

Posílíte srdce

Zvýšení srdeční frekvence během cvičení je jedním z nejlepších způsobů, jak zajistit rozproudění krevního oběhu a tím posílit srdce. Chraňte se před aterosklerózou, infarktem a koronárními srdečními chorobami tím, že budete pravidelně jen tak poskakovat.

Zhubnete přebytečná kila

Když zvýšíte srdeční frekvenci, váš metabolismus také nasadí vyšší rychlost a tím zrychlíte spalování tuků. Počet spálených kalorií, jak již bylo řečeno, závisí na vaší hmotnosti, přesto stojí za to ho zařadit do svého cvičebního plánu.

Setřesete ze sebe stres

Fyzická námaha způsobuje různé chemické procesy, včetně těch, které uvolňují endorfiny, což způsobí, že se budete cítit uvolnění a bez stresu.

Pořádně se zahřejete

Jumping jack je ideální cvičení před plným zátěžovým tréninkem, jelikož snadno dosáhnete vyšší tepové frekvence bez zbytečného vyčerpání svalů.

Zlepšíte flexibilitu

Pravidelné cvičení tohoto cviku nakonec povede k větší flexibilitě a podpoře svalů v ramenou, pažích, bocích a nohách. Během skákání se zapojí hned několik svalů ve vašem těle, takže již během jednoho cviku zapojíte více než jednu svalovou skupinu současně. Takže se nejen zbavíte přebytečných kil, ale ještě vytvarujete svoji postavu.

Zlepšíte si kondici

Poskakování může být skutečně vyčerpávající, takže pokud zjistíte, že vaše tělesná vytrvalost strádá, toto základní cvičení vám postupně pomůže dostat se do kondice a nabrat síly.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat