Situace, kdy jsme nejvíce ve stresu. Rozhodí nás těhotenství i peníze

Každý z nás čas od času prožívá stres vyvolaný nejrůznějšími podněty. Jsou ale situace, které lidi stresují opravdu hodně, bez ohledu na povahu člověka. Přesto jsou ale u žen a mužů patrné jisté rozdíly. Které situace stresují muže a které ženy?

Pracovní pohovor

Z pracovních pohovorů má dobrý pocit jen málokdo. Zaujímá regulérně první místo žebříčků obou pohlaví, bez ohledu na povahu a věk. Z pracovního pohovoru má jednoznačně špatný pocit většina populace.

Mluvení a peníze

Druhé místo žebříčku mužů zaujímá nutnost mluvit na veřejnosti před větším množstvím lidí. To je poměrně pochopitelné. Případné zadrhávání či přeřeky před velkým davem jednomu na odvaze nepřidají.

Jiné je to ale u žen. Jako druhý největší spouštěč stresu uvádějí výzkumy nedostatek finančních prostředků.

Co se týče třetí pozice, zde se názory otáčejí. Na třetí místo muži staví finance a ženy mluvení na veřejnosti.

První den v zaměstnání

Tady se obě pohlaví opět scházejí. První den v novém zaměstnání je jistě stresující pro všechny. Předem již víme, že budeme poučováni, že mnoho věcí napoprvé nepochopíme a z toho, že si nesedneme s kolegy či šéfem jsme ve stresu ještě několik dní po nástupu.

Neshody a málo času

Ženy na pátém místě uvedly neshody s přáteli. Muži naproti tomu označují za více stresující nedostatek volného času. Zde ale hovoříme o dlouhodobém vlivu, nikoli o aktuálním výkyvu. Pokud jde o momentální vynervování, zabírá si páté místo u mužů jakýkoli neúspěch, ať už pracovní nebo osobní.

Nevěra

Ač by jeden řekl, že nevěra bude na žebříčku na vyšších příčkách, uvádějí ji ženy až jako šestou v pořadí. Muži však nevěru mají až na desátém místě. Více než nevěra je totiž nervuje například první rande nebo neshody s přáteli.

Stát se rodičem

Mezi největšími stresovými situacemi vybraly ženy také moment, kdy se stanou rodičem, a to jak ve chvíli, kdy se o těhotenství žena dozví, tak i tehdy, kdy se jí dítě skutečně narodí. Zajímavé je, že toto téma se zjevně mužů moc netýká, v průzkumu totiž o rodičovství nikdo z nich nic neuvedl.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat