Na oko nudné věci skvěle zlepší náladu

Máte den blbec, takže vyhlížíte večer, abyste si mohli dát sklenku vína na uklidněnou? Proč čekat tak dlouho? K okamžité duševní pohodě se lze protančit nebo prozpívat. A co s tím vším má společného návštěva květinářství?

Co si budeme vykládat, špatnou náladu mívá občas každý. Ale jak se jí co nejrychleji zbavit? Toť otázka. Podle vědců se dá pesimismus smýt v horké sprše. Nebo utopit ve váze s květinami! A jak to celé funguje v praxi? Prý nějak takhle…

Vodní koncert jako skvělá terapie

Z průzkumu společnosti Henkel, jejíž specializací je výroba kosmetických produktů a drogistického zboží, vyplývá, že vaně dává přednost před sprchou zhruba 20 procent našinců. A to je vlastně dobrá zpráva! Sprchování totiž nešetří jen čas, přináší i celou řadu výhod. Uvolňuje třeba napjaté svaly a tlumí bolesti. Také zvyšuje energetickou hladinu a nesmírně uklidňuje. Tedy hlavně v případě, že si při něm z plna hrdla zapějete svoji oblíbenou písničku. Takový postoj zaujímají britští lékaři z Manchesterské univerzity. Ti se domnívají, že zpěv ve sprše uvolňuje tytéž hormony jako konzumace čokolády nebo sex.

I tanec má své skryté výhody

Zatočit s chmury, a to doslova, můžete i tancem. A že nejste kdovíjak pohybově nadaní? Co na tom sejde! Pusťte si něco od podlahy a nechte se unést na rytmické vlně. Podle Jill Roberts, což je britská specialistka na fitness, která se zaměřuje i na taneční výuku, jde o zaručený způsob, jak ze sebe setřást stres. Nelze opomenout, že tato činnost rovněž posiluje paměť, navozuje duševní harmonii a reguluje cholesterol, přičemž působí jako prevence osteoporózy.

Obklopte se květinami

S psychickou pohodou mohou hodně pomoci také květiny. A je úplně jedno, zda jde o ty řezané nebo ozdoby v truhlíku či v květináči. Výzkumníci z americké Harvardovy univerzity na základě své studie zjistili, že pohled na ně výrazně zlepšuje náladu, vzbuzuje empatii a navíc normalizuje krevní tlak. To je přece pádný důvod ke koupi pestrobarevné rostlinné dekorace. Nebo to vidíte jinak?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat