Vzorová snídaně pro štíhlou linii

Chcete shodit nějaké to kilo, nebo prostě jen žít zdravějším stylem? Pak se avokádová i ovesná snídaně jeví jako správná volba. A co teprve takový cottage s ovocem!

Ne nadarmo se říká, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne. A to nejen při dietě! Mnohé vědecké výzkumy potvrzují, že nastartuje metabolismus po celonočním odpočinku, doplní zásoby glukózy a dodá energii. Když se po probuzení najíte, můžete tak snadno předejít i pozdějšímu přejídání a výkyvům nálad. Navíc si podle odborníků značně vylepšíte pracovní kreativitu! Jenže na čem si pochutnat, aby to bylo zdravé, dietní a ještě dobré? Zde je pár nápadů na lahodný ranní restart.

Avokádo s tvarohem, prospěšná dobrota

Na vajíčka si nepotrpíte a stejné je to i v případě jogurtu? Tím ale možnosti přece nekončí. Co takhle začít den tak trochu exoticky? Dejte si polovinu avokáda a potřete ho tvarohem. Tahle zajímavá kombinace vám nabídne nejen potřebné živiny, ale i zajímavé benefity. Počítat mezi ně můžete třeba regulaci cukru v krvi, útlum zánětů a podporu soustředění. Avokádo představuje také prevenci rakoviny a tvaroh zase zprostředkuje potřebné bílkoviny.

Ovesná kaše s ořechy

„Ideální snídaně by měla obsahovat optimální dávku sacharidů, proteinů, vitaminů a minerálů,“ domnívá se americká dietoložka a koordinátorka zdravé výživy Laura Manning. Ta za jeden z nejlepších pokrmů považuje misku celozrnné ovesné kaše s nasekanými ořechy a hrstkou borůvek, neboť v takové porci jsou prý nutriční hodnoty přesně tam, kde mají být. Inspirujete se?

Cottage s ovocem

Sýr cottage lze v redukčním jídelníčku využít jako plnohodnotné občerstvení. Je nízkokalorický, ale na stranu druhou dokáže perfektně zasytit. Díky obsaženým bílkovinám podpoří budování svalové hmoty i hubnutí všeobecně. Smíchejte ho s ovocem, báječně se hodí třeba jablko, hruška, jahody nebo maliny. Zachutná vám také s kakaem i hroznovým vínem. Výhodou tohoto sýru je, že ho lze zkombinovat opravdu s čímkoli, co vás napadne.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat