Poslední dvě kila dolů za dva týdny

Ještě dvě poslední kila a máte to? Ale zrovna ta dvě poslední se vás drží a nechtějí pustit? Tak takhle se jich zbavíte už za dva týdny.

Vaše tělo je perfektní takové, jaké je. Nenechte si namluvit nic jiného. Přesto máte svůj sen a chtěla byste cíleným cvičením trochu zhubnout? Dobře, pak vám ukážeme, jak to půjde.

Vlastně je to velmi jednoduché – zhubnout dvě kila za dva týdny dokážete pravidelným cvičením třikrát týdně půl hodiny. Ale netěšte se příliš brzy! Protože i když tak krátký časový úsek zní hezky, nebude to žádná procházka. Proč? Protože tělo se těch malých tukových zásob nebude chtít vzdát. Schovává si je totiž do zásoby na horší časy.

Nastartujte spalování vytrvalostním sportem

Vycházejme z toho, že cvičíte pravidelně už teď, ale abyste tělo zbavila zásob, potřebujete něco, u čeho se pořádně zapotíte. Při cvičení se zapojením celého těla trénují všechny svaly a intervaly přepnou spalování na turbo. Proto byste měla před i po cvičení vždy zařadit skákání přes švihadlo. To je totiž ideální pro spalování kalorií. Jen samotným skákáním spálíte během 10 minut 100 kalorií. A nejen to: skákáním zastavíte také pocity hladu. Skoky žaludek dokonale zmatou a ten pak produkuje méně chuť povzbuzujícího hormonu ghrelinu.

Kdy spálíte nejvíce kalorií?

Pokud chcete efekt spalování tuku využít naplno, cvičte vždy ráno, a to ještě před snídaní. I když kvůli tomu budete spát třeba o něco méně, vyplatí se to neskutečně. Spalování se znásobí, protože po nočním klidu musí sáhnout tělo do vlastních rezerv.

A jaká by měla být vaše strava?

Ani stravu byste neměla podceňovat. Vedle cíleného tréninku musí vašemu plánu odpovídat také strava. Jestliže sníte tolik kalorií, kolik spálíte, tukové polštáře se nikdy nerozpustí. Ale nebojte se, počítat kalorie nemusíte. Stačí, když se budete řídit těmito třemi body:

Udělejte si systém

Nejezte více než tři hlavní jídla denně. Neustálým přísunem se nasbírají kalorie, o kterých rychle ztratíte přehled. Jídlo pod kontrolou vždy ve stejnou dobu je důležité pro udržení příjmu kalorií v mezích. Využijte také následného spalovacího efektu a naplánujte si jídla alespoň 30, ale raději 60 minut po skončení cvičení.

Na jídlo se soustřeďte

Chutná to báječně? Může být, ale soustřeďte se raději na to, kdy jste sytí. Naučte rozlišovat mezi hladem a chutí. Pomoci může, že se nenecháte rozptylovat mobilem, počítačem nebo televizí a budete žvýkat velmi pomalu. Uvědomělé žvýkání se vyplatí – uvolňuje totiž hormony sytosti, které cítíte ale teprve až po 20 minutách.

Pijte

Vody a neslazeného čaje vypijte, kolik budete chtít, alkoholu se ale raději vzdejte. Kromě toho, že s sebou nese hromadu prázdných kalorií, ani vás nezasytí, a navíc zvyšuje chuť a brzdí spalování.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat