Zavřete oči, jde se hubnout

Kdo nespí, ten nic neshodí, říkají odborníci. Jak může ležení v pyžamu podpořit štíhlé tělesné proporce? A čeho se večer napít, abyste rychle „zabrali“?

Ačkoli většina lidí by přísahala, že nadbytečná kila lze shazovat jenom v posilovně, jde toho vlastně docílit i v útulném prostředí ložnice. Je totiž prokázáno, že ti, kteří spí sedm až devět hodin denně, si daleko lépe udržují tělesnou váhu a mívají menší sklony k nadváze. Ptáte se, jak může nicnedělání v lůžkovinách souviset s útlými křivkami?

Lehnout a zavřít oči. Jde se hubnout!

Propagátorem „spacího hubnutí“ je německý lékař Detlef Pape. Ten zastává názor, že náš organismus přes den funguje na výkonnostní látkovou výměnu a v noci „přepne“ na regenerační metabolismus. V něm hraje klíčovou roli růstový hormon, který funguje jako takový „údržbář“ těla, neboť je důležitý pro všechny opravy. Aby mohl plnit svou práci, potřebuje spoustu energie, kterou si bere z podkožních zásob.

Pokud se tento proces nijak nenaruší, kupříkladu noční konzumací sacharidů, může být podle jmenovaného výzkumníka ráno člověk skutečně o něco štíhlejší. Zní vám to sice hezky, ale poslední dobou máte s kvalitním spánkem trochu problémy? Podpořte snění vhodnými nápoji. Třeba tyto jsou zaručenou ukolébavkou!

Sójové mléko dokáže překvapit

Je pravda, že všechny mléčné výrobky obsahují aminokyselinu tryptofan, jež působí jako mírné přírodní sedativum s uklidňujícím účinkem. Dát si sklenku „obyčejného“, tedy kravského mléka vás ale moc neláká? Vyměňte ho za to sójové nebo mandlové. A klidně ho dochuťte ještě lžičkou medu. Na včelí sladidlo nedá dopustit zase skotský výživový poradce Mike McInnes. Ten se domnívá, že trocha medu podpoří spalování kalorií i trávení, zatímco přispěje k regulaci škodlivého cholesterolu.

Zkuste pampeliškový čaj

Pampeliška nabízí mnoho bonusů. Věděli jste, že zlepšuje jaterní funkce a příznivě ovlivňuje metabolismus sacharidů? Vyniká také svými protizánětlivými účinky, přičemž detoxikuje, normalizuje tlak, omlazuje pokožku a zklidňuje psychiku. A to se takhle večer, když se chystáte ke spánku, přece hodí, viďte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat