Konec mučení v posilovnách?! Červené víno je zdravé jako cvičení

Kanadští vědci přišli s revolučním tvrzením. Odvažují se blahodárné účinky antioxidantů obsažených v kvalitním červeném víně přirovnat k intenzivnímu cvičení. Podle nich nápoj vyrobený kvašením modrých bobulí révy vinné dodá tělu stejné blahodárné účinky jako hodina pohybu v posilovně.

„Myslím, že by resveratrol mohl pomoci těm pacientům, kteří chtějí sice cvičit, ale fyzické indispozice jim to nedovolují,“ tvrdí doktor Jason Dyck z University of Alberta v Kanadě.

Ovšem pozor. Resveratrol je zdravý i ve velkých dávkách, ale červené víno nikoli. Lidé by neměli v žádném případě překračovat doporučenou denní dávku dvou decilitrů červeného vína. Větší množství totiž obsahuje příliš mnoho alkoholu, který organismus a zdraví poškozuje a navíc jeho nadměrný přísun vede ke ztučnění jater a obezitě.

Doktor Dyck pracoval s koncentrátem resveratrolu, tedy výtažkem z červeného vína. A podle něj nahradit cvičení může jen tento preparát, ve sklenici vína je totiž antioxidantu příliš málo.

Nicméně pro ty, kdo se hýbat mohou, mají kanadští vědci ještě lepší správu. V kombinaci s červeným vínem – jednou sklenicí denně – budou účinky cvičení výraznější. Resveratrol totiž zvyšuje fyzickou výkonnost, činnost srdce a sílu svalů.

Resveratrol by mohl imitovat účinky cvičení nebo zlepšit blahodárné účinky cvičení u lidí, kteří se pohybovat můžou,“ míní doktor Dyck.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat