Plavání upevňuje dětem zdraví

Plavání může být velkým pomocníkem v upevňování dětského zdraví, stejně tak přínosem pro jejich duševní pohodu. Zjistili vědci, kteří po dobu více jak šesti let studovali dopad plavání na dětské zdraví.

Pobyt v bazénu tak pro dítě může znamenat výrazné snížení rizika onemocnění kůže nebo respiračních chorob.

„Zjistili jsme, že u čtyřiačtyřiceti procent dětí, které jsme podrobili studii, klesl počet onemocnění uší, o jedenapadesát procent méně dětí trpělo nemocemi kůže a o třiašedesát procent dětí méně vykazovalo známky respiračních onemocnění. To vše díky plavání,“ uvedla Fiona Stanley, ředitelka australského Institutu pro výzkum dětského zdraví.

„Plavání ovšem také zlepšuje prospěch ve škole, zvyšuje sebeúctu a hrdost a dětem přispívá k lepšímu chování a společenskému začlenění,“ míní Stanley, podle níž má plavání vedle zdravotních také nečekaná sociální pozitiva.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat