Vápník není jen na kosti. Můžete s ním i zhubnout!

Kalcium je základní stavební jednotkou kostí a také klíčovým prvkem, který hraje nezastupitelnou roli v prevenci osteoporózy. Vyskytuje se téměř ve všech potravinách, neměl by tedy být problém do těla každý den doporučenou dávku dostat. Vápník navíc pomůže i s odstraněním přebytečných kilogramů.

Nový lék na hubnutí?

Vápník je nezbytným prvkem pro lidské tělo. Jeho doporučená denní dávka je jeden gram, což není v našich podmínkách díky rozmanitosti stravy vůbec žádný problém splnit. Vápník je totiž obsažen nejen ve všech mléčných výrobcích (mléko, sýry, tvaroh, jogurty), ale také například i v máku, ořeších nebo vejcích či čočce. (Čtěte také: Je krabicové mléko stále ještě mléko?)

Pevné kosti, štíhlé tělo

Pokud lidé doporučenou denní dávku vápníku opravdu dodržují, mají nejen zdravé kosti. Správná výživa se pozitivně promítne i na jejich tělesné váze. Během roku při správném příjmu tohoto prvku dokážou zhubnout bez dalších diet a cvičení i několik kilogramů. To platí zejména pro ženy ve středním věku, které jsou osteoporózou ohroženy nejvíce. Tato fakta potvrzuje i studie publikovaná v prestižním medicínském periodiku Lancet, která dokazuje, že při zvýšení denního příjmu vápníku ze 400 na 1 000 mg účastníci studie zhubli během jednoho roku v průměru téměř pět kilogramů.


Nachází se ten pravý protějšek ve vaší blízkosti? Prozradím vám to! Volejte kartářku Ivonu!

Více vápníku, méně tukových zásob

A jak celý proces "hubnutí díky vápníku" funguje? Zvýšená dávka tohoto prvku ve stravě způsobí, že si organismus uloží méně energie do tukových zásob a více energie vydá ve formě tepla. Navíc dochází i ke změně v trávení tuků, protože jejich odbourávání vzroste a novotvorba naopak poklesne. To logicky vede ke zmenšení objemu tělesných tuků a ke kýženému efektu hubnutí.

Hubnutí lze navíc ještě urychlit díky správné dietě a také pravidelnému pohybu, který je u osteoporózy více než doporučován. Pohyb a dostatečný příjem vápníku by se tak měly stát vašimi nerozlučnými společníky.
TIP Bety: Cvičíte, zdravě jíte a přesto kila nejdou dolů? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!

Zdroj: www.ulekare.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat